OTO 2015: Triumfovala Banášová či Merčiak, seriál roka je Horná Dolná

Vyhlásením cien Osobnosť televíznej obrazovky žili v sobotu večer tváre slovenských televízií pod strechou budovy Slovenského národného divadla. Mená ocenených sa v niektorých kategóriách nezmenili, ale nechýbali ani nováčikovia.

12.03.2016 23:14
Horná Dolná, Polnišová Foto:
Seriálom roka 2015 sa stala Horná Dolná.
debata (14)

Medzi nich sa zaradil napríklad herec Daniel Heriban, ktorého do diváckej priazne vystrelila úloha v komediálnom seriáli Horná Dolná. Heriban priznal, že si veľmi váži divácku priazeň a teší ho, ako diváci na neho reagujú aj v bežnom živote. Uvedomuje si, že to je predovšetkým kvôli televíznemu projektu, hoci on sám tiež hrá v divadle a skladá hudbu.

Horná Dolná, mimochodom tiež víťaz kategórie Seriál roka, je však aj jedným z projektov, ktorý k divákom prináša víťazku hereckej kategórie Zuzanu Šebovú. „Som aj tento rok opäť dojatá. Som každý deň vďačná, že môžem robiť herectvo. Že nás ľudia zastavujú, ďakujú nám za to, že im rozveseľujeme život. Ďakujem Hornej Dolnej, Kredencu, Inkognitu aj Zoo – snáď to stačí na tento rok,“ komentovala sympatická herečka, ktorá obhájila minuloročný triumf medzi ženskými kolegyňami.

V prípade televíznej zábavy sa toho veľa nezmenilo. Hoci veľké šance mala dvojica Marcel a Junior, sošku si napokon opäť odnášala moderátorka slávnostného večera Adela Banášová. S humorom však poznamenala, že to je to „najlepšie, čo sa mohlo stať priateľstvu Marcela a Juniora“. Banášovej triumf sa však týmto neskončil. Okrem iného sa totiž pravidelne objavuje vo víťaznom zábavnom programe roka – tým sa aj tento rok stalo Milujem Slovensko z obrazoviek RTVS. Chart šou televízie Markíza, ktorá sa stala programom roka, Banášová zase moderuje. A aby toho nebolo málo, plavovlasá moderátorka sa stala aj víťazkou ceny Absolútny OTO.

„Z polospánku vás zdravím a veľmi si vážim tieto ocenenia. Ďakujem za všetky hlasy. Chodievam po Slovensku a viem, že ľudia všelijako žijú a všelijako sa majú a napriek tomu si nájdu čas zahlasovať. A to si veľmi vážim,“ vyhlásila Banášová, ktorá večerom aj sprevádzala – ako inak, s kolegom Sajfom.

Televízni diváci, ktorí hlasovali, tiež rozhodovali o moderátorských kategóriách. V nich sa tento rok opäť ocitla tvár TV JOJ Adriana Kmotríková. Sošku ako víťazka kategórie moderátorka spravodajstva si napokon aj odniesla domov. „Chcela by som poďakovať všetkým, ktorí mi poslali svoj hlas. Je príjemné, ak vás ľudia majú radi. Chcela by som poďakovať najmä celej redakcii spravodajstva TV JOJ. To sú desiatky ľudí, ktorí denne pracujú na celých novinách. Niektorých možno nevidno. A bez nich by sme my moderátori neboli nič,“ vyhlásila Kmotríková. Zároveň však nezabudla ani na tím lekárov, ktorí ju minulý rok operoval, keď jej diagnostikovali nádor na mozgu. „Chcela by som sa poďakovať profesorovi Štenovi a celému jeho tímu, ktorý ma v lete operoval. Bez neho by som tu dnes možno nestála. Možno by som bola ochrnutá, slepá, nemá. Ale stojím tu. A ďakujem všetkým, ktorí ma liečia alebo ešte budú liečiť,“ odkázala z pódia Kmotríková.

Televízii JOJ ďalšieho OTA priniesol aj Jozef Kubáni, do Markízy smeroval OTO pre Patrika Hermana ako víťaza kategórie Osobnosť televíznej publicistiky. Až dve sošky si však opäť odnášal Marcel Merčiak z verejnoprávnej televízie. Ten nezabudol v ďakovnej reči spomenúť aj svojich učiteľov a bývalých kolegov, ktorí navždy odišli – medzi nimi Ivana Ňinaja či Karola Poláka – známeho komentátora, ktorý umrel len nedávno.

V speváckych kategóriách dominovali tento rok zástupcovia mladej generácie. Popri Kristíne a Adamovi Ďuricovi to bola tiež formácia Fragile. Do Siene slávy uviedli tento rok herca Emila Horvátha.

Živý prenos vyhlásenia cien sa pretiahol o bezmála hodinu. Bohužiaľ, nech už sa zainteresovaní snažili, ako mohli, tento rok bol skutočne plný hluchých momentov a nie práve najvydarenejších humorných scén. Osviežujúco pôsobila azda len dokrútka s herečkami či hudobné vystúpenie Fragile spievajúcich hit od Adama Ďuricu. Celkovo však galavečer vyznieval veľmi rozpačito. Slová Adely Banášovej adresované na konci svojmu kolegovi Sajfovi „Ja ťa už nepočúvam, už som unavená“ si pravdepodobne povedal nejeden divák sledujúci tento prenos. A možno oveľa oveľa skôr než ich vyriekla práve ona…

Víťazi ankety OTO 2015:

Moderátor spravodajstva – Adriana Kmotríková (TV JOJ)
Redaktor spravodajstva -Jozef Kubáni (TV JOJ)
Osobnosť televíznej publicistiky – Patrik Herman (TV Markíza)
Moderátor športového spravodajstva – Marcel Merčiak (RTVS)
Komentátor športového spravodajstva – Marcel Merčiak (RTVS)
Moderátor zábavných programov – Adela Banášová (TV Markíza a TA3)
Zábavný program roka – Milujem Slovensko (RTVS)
Program roka – Chart roka (TV Markíza)
Speváčka roka – Kristína
Spevák roka – Adam Ďurica
Skupina roka – Fragile
Herec roka – Daniel Heriban
Herečka roka – Zuzana Šebová
Seriál roka – Horná Dolná (TV Markíza)
Cena týždenníka Život – Michal Kubovčík
Absolútny OTO – Adela Banášová

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Televízia #Adela Banášová #ocenení #Marcel Merčiak #OTO 2015

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...