Zažiaril ako Billy Elliot, skutočný život prežil veľmi podobne

Tridsiate narodeniny oslávi v pondelok 14. marca anglický herec Jamie Bell, ktorému sa podarilo očariť svet už v 14 rokoch.

14.03.2016 10:00
Jamie Bell Foto: ,
Herec Jamie Bell.
debata

Vtedy stvárnil na plátne rolu Billyho Elliota, chlapca zo severoanglického baníckeho malomesta, ktorý sa rozhodne nasledovať svoj sen a stať sa baletným tanečníkom. Bellov výkon vtedy učaroval divákom i kritikom natoľko, že zaň získal prestížnu britskú cenu BAFTA a dokonca sa špekulovalo aj o jeho nominácii na Oscara pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe.

Jamie Bell sa narodil v Billinghame v severovýchodnom Anglicku a na rozdiel od filmového Billyho Elliota, ktorý stratil matku, vyrastal bez otca. O tanec sa vraj začal zaujímať, keď sprevádzal staršiu sestru na hodiny baletu a zo začiatku vraj tiež musel čeliť posmeškom svojho okolia. Všetko sa zmenilo až v roku 1999 po tom, kedy získal svoju zatiaľ najslávnejšiu ú­lohu.

Na prehliadku sa prišiel pozrieť aj herec Jamie...
Herec Jamie Bell vystrúhal svoj povestný úsmev.
+3Herec Jamie Bell pózuje pri predstavovaní filmu...

Režisér Stephen Daldry si ho vybral v konkurze medzi viac ako dvoma tisíckami uchádzačov. Potom sa Jamie Bell objavil ešte napríklad v snímkach Nicholas Nickleby, King Kong, Protiprúd či Vlajky našich otcov. Naposledy ho mohli diváci vidieť v komiksovej adaptácii Fantastická štvorka, ktorá však veľké očakávania nenaplnila a od kritikov utŕžila tvrdé slová.

Bell je ženatý s herečkou Evan Rachel Woodovou, s ktorou má syna. Dvojica však žije podľa médií oddelene a herca nedávno začali spájať s kolegyňou Kate Mara z Fantastickej štvorky.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #kariéra #jubileum #Jamie Bell

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...