Sexi blondínka z Paneláku v muzikáli: Milujem každý moment na javisku

Slovenská herečka Dominika Richterová sa podľa vlastných slov absolútne stotožnila s romantickou Evou, ktorú už rok stvárňuje v českom muzikáli Děti Ráje.

30.04.2016 10:40
Dominika Richterová Foto:
Herečka Dominika Richterová na zábere zo seriálu Panelák.
debata

„Myslím, že postava Evy mi celkom sadla, Eva je presne ten typ baby, ktorý chodí s kamarátkami na diskotéky a baví sa. Je to dievča, ktoré by chcel každý muž, pôsobí na nich sebavedomo a nedobytne, no potom sa vlastne ukáže, že je to aj citlivá mladá žena, ktorá sa zamiluje do úplne obyčajného chlapca, do žiadneho fešáka so šiltovkou a drahou koženou bundou, ale do chlapca v tesilkách, ktorý si skromne skladá svoje pesničky. V tomto máme asi veľa spoločného, aj ja som ten romantický typ ženy, ktorá nemá rada mužov, čo sa ukazujú, ale takých, ktorí ma dokážu naozaj milovať a urobiť pre mňa skutočne všetko z toho úprimného srdca. V tomto sme s Evou asi rovnaké,“ poznamenala v rozhovore Richterová.

Mladú Evu hrá Dominika v obľúbenom muzikáli po slovensky. „Pôvodne to malo byť celé v češtine, no keď si ma Sagvan (Sagvan Tofi, scenárista a producent Dětí Ráje, pozn. red.) vybral, tak sa skoro okamžite rozhodol, že to spravíme v slovenčine, v češtine som si totiž predsa len nebola tak istá. Teraz som tam vlastne jediná, ktorá hovorí po slovensky, no myslím, že to celkom dobre funguje a v podstate sa to aj hodí do toho kontextu, pretože ten dej sa odohráva v období, keď sme boli ešte Československo. Diváci sú občas prekvapení, no myslím, že to prijímajú pozitívne a často dostávam spätnú väzbu typu, že sa im to páčilo a že to bolo vďaka tej slovenčine zaujímavejšie. Z takýchto reakcií sa veľmi teším,“ uviedla Richterová, ktorá vraj do spomínanej postavy vložila doslova celé svoje srdce.

„Eva je jedna z mojich obľúbených rol, ktorá sa ma veľmi dotkla. Osobne mám pocit, že keď som na javisku v jej koži, tak som to aj istým spôsobom ja a že cez ňu dokážem dať von aspoň trosku z toho, čo vo mne je. Je to pre mňa obrovská príležitosť a ďakujem za to, že som dostala možnosť ju stvárniť. Ja tú rolu doslova milujem. Milujem stáť na javisku ako Eva, užívam si vtedy fakt každú sekundu a hrozne ma to baví. Niekedy sa vám stane, že robíte niečo, čo máte radi a všetko je oukej, ale vy viete, že ten váš výkon nie je tak celkom stopercentný. Pri Eve viem, že idem na stodvadsať percent, tak som si ju obľúbila,“ podotkla mladá rodáčka z Lazian, ktorá však vzápätí priznala, že chcela účinkovanie v muzikáli spočiatku odmietnuť.

„Na začiatku som nechcela ísť do Dětí Ráje, nesúhlasila som s nejakými podmienkami a tak som si hovorila, že to odmietnem, no potom sa to celé nejako utriaslo a povedala som si, že to skúsim a urobila som veľmi dobre, pretože po prvé mi to prinieslo veľa priateľov a skúseností a nakoniec aj ďalšie roly. Děti Ráje sú pre mňa vlastne ako taká malá zlatá banička na úspechy,“ pousmiala sa Richterová.

Sympatická herečka dnes popri Dětech Ráje skúša i v Ústí nad Labem a čoskoro ju čaká aj Praha. „V Ústí nad Labem robím Limonádového Joea a v júni idem do Prahy, kde stvárnim zas Květušku v muzikáli Adéla ještě nevečeřela, na to sa teraz veľmi teším. Makám pilne na češtine, verím, že sa zlepšujem – dopomáhajú mi k tomu vlastne aj Děti Ráje, keďže som skoro každý víkend v Brne a všetci tam okolo mňa rozprávajú po česky, takže sa začínam postupne zapájať,“ poznamenala Richterová. „Okrem toho ma na jeseň čaká ešte Iago pod vedením Janka Ledeckého. Ten bude síce na Novej scéne a v slovenčine, no dúfam, že ma Janek zoberie potom aj do Prahy,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #muzikál #Děti ráje #Dominika Richterová

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...