Režisér Dámskej jazdy či Špióna kritizuje kolegov: Ženám sa mstia!

Americký herec a filmár Paul Feig skritizoval postoj mužov pracujúcich vo filmovom priemysle voči herečkám.

07.06.2016 12:54
debata
Režisér Paul Feig s herečkami z filmu... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Paul Feig Režisér Paul Feig s herečkami z filmu Krotitelia duchov - zľava: Kate McKinnon, Melissa McCarthy, Kristen Wiig a Leslie Jones.

Urobil tak v sobotu počas konferencie Produced By v Los Angeles, keď sa okrem iného vyjadril aj k sexistickým poznámkam nemenovaného kolegu, keď sa dozvedel, že nakrúca snímku s herečkami v hlavných úlohách. „Jeden producent mi povedal ‚Moje nervy, priprav sa. Budeš to mať ťažké, ženy sa budú hádať‘ a ja som mu odpovedal ‚Kto dopekla si?‘ Bol to najúžasnejší zážitok, ktorý som kedy mal,“ povedal.

Podľa 53-ročného rodáka z Michiganu je spôsob, akým zobrazujú jeho kolegovia ženy vo filmoch, istou formou pomsty. „Chlapi majú v hlave istý obraz žien a keďže muži robia veľa filmov, ich poňatie ženy sa do nich premieta. Zvyčajne to sú mamy, priateľky… je to ich pomsta cez film, je to vidno v ich úlohách,“ uviedol a dodal, že málo ľudí pre ženy vytvára filmové roly.

Feig, ktorý je známy ako režisér snímok Dámska jazda (2011), Drsňáčky (2015) či Špión (2015), podotkol, že zaujatému postoju čelí aj jeho najnovší počin Krotitelia duchov. Titul, ktorý je novým spracovaním rovnomennej komédie z roku 1984 a hlavné postavy v ňom stvárňujú Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones a Kate McKinnon, podľa jeho slov médiá stále nazývajú ženským filmom a hovoria o ňom ako o snímke pre ženy. „Nedokážem uveriť, že tomu musíme čeliť,“ skonštatoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #kritika #ženy #Paul Feig #herečky

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...