DiCaprio ako perzský Shakespeare? Nechceme belocha, ozýva sa kritika

Americký herec Leonardo DiCaprio pravdepodobne stvárni perzského básnika Džalála ad-Dín Rúmího vo filme Rumi.

10.06.2016 12:36
Herec Leonardo DiCaprio. Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio.
debata

Scenár biografickej snímky o autorovi z 13. storočia napísal Američan David Franzoni, podľa ktorého by bol DiCaprio pre pripravovaný film najvhodnejším hercom. V snímke by sa mal predstaviť aj Robert Downey Jr. v úlohe islamského mystika Šamsa z Tabrizu. „O takomto hereckom obsadení rozmýšľame,“ potvrdil jeho slová pre britský denník The Guardian producent filmu Stephen Joel Brown.

Podľa Franzoniho sa chcú pokúsiť filmom odstrániť stereotypné predstavy o kultúre Blízkeho východu. „Rumi je ako Shakespeare. Je to postava s obrovským talentom a hodnotou pre spoločnosť. Rezonuje doteraz a je hodný preskúmania,“ vysvetlil scenárista. „Je to veľmi vzrušujúci a náročný projekt. Je množstvo dôvodov, prečo sme sa rozhodli nakrúcať ho práve teraz,“ dodal.

Plánované obsadenie Downeyho Jr. a DiCapria však vyvolalo aj kontroverzné reakcie. „Bieli ľudia zničili Ramadán 2016 oznámením filmu Rumi. #RumiNebolBiely,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter austrálsky komik bangladéšskeho pôvodu Aamer Rahman.

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #Leonardo DiCaprio #básnik #kontroverzia #rasa #Rumi

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....