Toto je miláčik Francúzov! Zbožňujú ho viac ako krásnu Sophie Marceau

Najobľúbenejšou osobnosťou Francúzov je herec Omar Sy, s ktorým sa diváci mohli zoznámiť predovšetkým v divácky úspešnej dramatickej komédii Nedotknuteľní.

16.08.2016 00:00
debata
Herec Omar Sy na archívnom zábere. Foto: SITA/AP, Rebecca Cabage
Herec Omar Sy na archívnom zábere. Herec Omar Sy na archívnom zábere.

Na ďalších miestach pravidelného rebríčka, ​​ktorý v nedeľu zverejnil francúzsky denník Le Journal du Dimanche, sú hudobník a autor mnohých hitov Jean Jacques Goldman a bývalá ministerka Simone Veilová, ktorá v 70. rokoch presadila právo na interrupciu.

Z ďalších francúzskych osobností, ktoré sú známe aj na Slovensku, sa v rebríčku ocitli predovšetkým herci – napríklad Jean Reno na piatom mieste, Sophie Marceauová (7.miesto), Jean Dujardin (15.), Jean Paul Belmondo (17.) či Daniel Auteil (35.).

Francúzska herečka Sophie Marceau sa ocitla na... Foto: SITA/AP, Kin Cheung
Sophie Marceau Francúzska herečka Sophie Marceau sa ocitla na siedmej priečke.

V poradí, ktoré na základe prieskumu vypracovala agentúra IFOP, sú ale aj speváci ako Francis Cabrel (28.) alebo Charles Aznavour (33.). Sú tu tiež politici, ktorí sa ale ako napríklad exprezident Nicolas Sarkozy, ocitli v poslednej desiatke.

Tridsaťosemročný Omar Sy vyhral anketu, hoci sa preslávil až rolou svojrázneho opatrovníka ochrnutého muža vo filme Nedotknuteľní z roku 2011 a od leta 2012 žije a hrá v Spojených štátoch amerických. „Opustil som Francúzsko, ale ono ma neopustilo,“ povedal nedeľníku herec k výsledkom rebríčka. Francúzi jeho zvolením podľa neho tiež chceli odkázať, že obľúbenosť nemožno získať bez určitej originality.

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #Francúzsko #obľúbenosť #Sophie Marceau #Omar Sy

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...