Harry Potter ako drsný nácek! Za každú nadávku sa chcel kajať

Ako drsný nacista, ktorý je však v skutočnosti utajeným agentom FBI infiltrujúcim sa do radikálnej skupiny, sa predstavuje v novom filme herec Daniel Radcliffe.

18.08.2016 08:30
Herec Daniel Radcliffe v snímke Impérium. Foto:
Herec Daniel Radcliffe v snímke Impérium.
debata

Britský rodák, ktorého preslávila rola čarodejníckeho učňa Harryho Pottera, sa priznal, že rola v novinke Imperium mu dala poriadne zabrať. Na plátne sa ako autentický člen radikálnej teroristickej skupiny musel vyholiť, byť agresívny a násilný a tiež používať nevyberané protirasové urážky a nadávky.

Radcliffe pre televíziu CBS uviedol, že práve rasové urážky v scenári boli pre neho veľmi ťažké. „Je to hrozné – dokonca aj keď si uvedomujete, že to všetko len hráte, je to strašné,“ podotkol britský herec. „Mal som z nich presne taký pocit. Po každej klapke som mal chuť utekať za ľuďmi, ktorým som nadával a chcel som sa im ospravedlňovať. Tie slová majú svoju silu. A už len povedať ich vám prináša veľmi zlý pocit,“ doplnil Radcliffe, ktorý je v reálnom živote absolútnym odporcom radikálnych ideológií.

Podľa neho prichádza film v správnom čase – vo svete totiž rastú radikálne nálady a v mnohých regiónoch a krajinách opäť silnejú fašistické hnutia. Radcliffe by bol rád, keby diváci pochopili, akú hrôzu a zlo tieto hnutia a ideológie prinášajú.

Filmová novinka bola inšpirovaná skutočným príbehom agenta FBI Michaela Germana, ktorý dokonca pomáhal pri písaní scenára. Okrem Radcliffa sa vo filme objaví napríklad aj herečka Toni Collette či herec Sam Trammell.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Daniel Radcliffe #pocit #impérium #rasa #radikál

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...