Kostková nepozerá Babovřesky, Troškovi ich však nezazlieva

Hoci má Tereza Kostková skúsenosti prevažne z televízie, toto leto ju diváci v Česku aj na Slovensku uvidia v novom filme režiséra Zdeňka Trošku s názvom Strašidlá.

21.08.2016 00:00
Tereza Kostková, Zdeněk Troška Foto:
Česká herečka Tereza Kostková na snímke s režisérom Zdeňkom Troškom.
debata

Rodinná komédia s rozprávkovými prvkami bude plná trikov a hereckých tvárí staršej, súčasnej aj tej úplne najmladšej generácie. Pri nakrúcaní si podľa vlastných slov veľmi užila spoluprácu s divákmi milovaným českým režisérom.

„Na pľaci som stretla láskyplného muža, ktorý má rád svoju prácu a ľudí, s ktorými ju robí. Ráno sa tešíte na pľac, pretože vás objíma ako otec. Je vzdelaný, vtipný, mohol by celý deň rozprávať. Zo seriálov mám skúsenosť aj s režisérmi, ktorí sú schopní hrať počítačovú hru, keď sa nakrúca obraz, a tu som stretla človeka, ktorý beží po schodoch opraviť padajúcu rekvizitu, hoci má na to asistenta,“ prezradila pre magazín MiA, prílohu denníka Pravda.

Hoci vraj nie je fanúšičkou filmových sérií ako Babovřesky či Kameňák, Troškovi ich nezazlieva. „Zdeněk je ľudový človek, ktorý rád robí pre široké masy. Chce tak tvoriť, a ja ho nesúdim. Nezabúdajme, že aj najkrajšie filmové rozprávky, ktoré v českej tvorbe vznikli, vytvoril práve on. Je profík a ovláda svoje remeslo,“ uviedla Kostková.

„Možno vďaka trom Babovřeskám sme mohli nakrútiť jedny Strašidlá – film, ktorý je vľúdny, príjemný, s pekným posolstvom. Na taký si zájdem do kina aj ja,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #Zdeněk Troška #človek #Tereza Kostková #strašidlá

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...