Najväčšia televízna sexmaniačka oslavuje! Samantha Jones má 60!

Herečku Kim Cattrall, ktorá 21. augusta oslávi šesťdesiatku, preslávila jediná úloha.

20.08.2016 14:28
Herečka Kim Cattrall na archívnom zábere. Foto: ,
Herečka Kim Cattrall na archívnom zábere.
debata

Jej Samantha Jones v seriáli aj vo filmoch Sex v meste jej vyniesla niekoľko nominácií na cenu Emmy aj Zlatý glóbus. Jej filmografia ale obsahuje desiatky rolí a táto rodáčka z Liverpoolu si zahrala aj na Broadway. Médiá tiež vždy priťahoval aj jej milostný život.

Rok 2010: Zľava - Sarah Jessica Parker, Kristin...
Herečka Kim Cattrall na archívnom zábere.
+3Sexuchtivá Samantha v podaní Kim Cattrall zo...

Krátko po narodení sa Cattrall aj s rodičmi presťahovala do Kanady, ale do svojej rodnej Británie sa neskôr vrátila vo svojich 11 rokoch kvôli štúdiu na prestížnej Londýnskej akadémii hudby a dramatického umenia (LAMDA). Zmaturovala v Kanade a potom dostala štipendium na americkej Akadémii dramatického umenia v New Yorku.

Jej filmovým debutom bolo účinkovanie vo filme Otta Premingera Ružový púčik z roku 1975, v ktorom si zahrala po boku takých velikánov filmu ako Peter O'Toole alebo Richard Attenborough. Hviezdu prvej veľkosti z nej urobil seriál Sex v meste, ktorého prvý diel mal premiéru v roku 1998.

zväčšiť Zľava: Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin... Foto: Continental Film
Sex v meste - zľava: Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis a Sarah Jessica Parker Zľava: Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis a Sarah Jessica Parker sa vrátili po seriáli aj vo filmovom Sexe v meste.

Podľa seriálu boli natočené aj dva celovečerné filmy. Prvý z nich v roku 2008 sa stretol prevažne s vlažným prijatím kritiky. U divákov sa však tešil značnej obľube a jeho tržby dosiahli 415 miliónov dolárov (takmer 7,5 miliardy korún). Druhé pokračovanie malo premiéru v roku 2010.

Cattrall bola trikrát vydatá. Bola ale často spájaná s mnohými ďalšími mužmi, napríklad s niekdajším kanadským premiérom Pierrom Trudeaom či s francúzskym intelektuálom Bernardom-Henri Lévy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #jubileum #Sex v meste #šesťdesiat #Kim Catrall

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...