Vačková spieva rodine pri raňajkách, texty pozná už aj jej papagáj

Slovenská herečka Zuzana Vačková je vďačná, že môže ľuďom prostredníctvom šou Tvoja tvár znie povedome ukázať svoj skrytý spevácky talent.

22.09.2016 14:00
debata
Herečka Zuzana Vačková. Foto: Cinemart
Herečka Zuzana Vačková. Herečka Zuzana Vačková.

„Spočiatku som sa bála, ako ma ľudia príjmu, lebo predsa len nie som mladá dvadsaťročná speváčka, ale zrelá herečka. Ale človek nikdy nevie… Vždy, keď idete do takéhoto projektu, tak je to s kožou na trh a vždy je to s malou dušičkou a s veľkou pokorou, čo na to diváci. Ja sa veľmi teším, že zatiaľ na mňa reagujú dobre a že sa im páči, čo robím,“ povedala v rozhovore.

Najväčší úspech zaznamenala charizmatická blondínka pred dvoma týždňami, keď interpretovala slovenskú punk-rockovú kapelu Horkýže Slíže. „Stvárniť Kuka nebolo pre mňa až také náročné ako predchádzajúca pesnička, keď som interpretovala Meghan Trainor, lebo som nemala choreografiu a nemusela som sa učiť text po anglicky. Pesničky od Horkýže Slíže zároveň trošku poznám, takže to pre mňa nebolo úplne nové. Ani ten prevlek nebol náročný, nemusela som tráviť v maskérskom kresle také dlhé hodiny ako moji kolegovia, ktorým lepili umelé nosy alebo celé tváre. Z tohto hľadiska to bolo v podstate jednoduché a veľmi efektné a vyzeralo to bombasticky. Najťažšie pre mňa bolo vtesnať sa do tej pomyselnej kože slovenského autora, to bolo fakt náročné, preto ma veľmi potešilo, že mi po vystúpení prišla esemeska od Kuka, že sa mu moje vystúpenie páčilo,“ uviedla Vačková, ktorá má vraj Horkýže Slíže veľmi rada.

„Ja mám celkovo strašne rada slovenskú muziku a rada podporujem slovenské kapely a Horkýže Slíže sú pre mňa kapela, ktorá má nadhľad, čo je mi nenormálne sympatické. Nemám rada urputné veci a oni vedia s úsmevom podať aj vážne témy. To na nich veľmi obdivujem,“ poznamenala 47-ročná rodáčka z Prievidze.

Herečka Zuzana Vačková. Foto: reefe | www.reefe.sk
Herečka Zuzana Vačková. Herečka Zuzana Vačková.

Ostatnú nedeľu sa v šou predstavila ako Barbra Streisand. „Pani Barbra Streisand je môj vzor, je to herečka, speváčka a muzikálová hviezda, ktorú nenormálne uznávam a skladba Woman in Love bola už odmalička jedna z mojich najobľúbenejších anglických skladieb. Už ako dieťa som ju mala nahratú na kazete a spievala som si to, takže k poslednému vystúpeniu som pristupovala s obrovským rešpektom. Do poslednej chvíle som mala kameň na srdci… Z toho sa totiž už nedala robiť sranda, to musel človek naozaj dať čo najlepšie a najvernejšie a neublížiť tomu, čo do toho Barbara vložila,“ uviedla Vačková, ktorá podľa vlastných slov vkladá do prípravy vždy maximum energie.

„Poctivo trénujem, chodím na spevácke hodiny. Makám na tom, aby boli tie tóny vždy také, aké majú byť. Tréning každý týždeň prispôsobujeme tomu, čo ma čaká. Niekedy sa môžem prihovoriť, čo by som chcela a niekedy je už pieseň daná a dramaturgia je nekompromisná. Vtedy si prispôsobujem akurát tóninu, aby som to uspievala. Ale musím povedať, že chlapci, ktorí nám pomáhajú s muzikou, sú veľmi flexibilní, a keď vidia, že je mi niečo vysoko, tak mi to posunú nižšie alebo keď vidia, že je niektorý úsek pre mňa príliš ťažký, tak mi ho nejako pretransformujú alebo vystrihnú,“ uviedla Vačková, podľa ktorej sa hranie a spievanie na javisku nedá porovnať.

„Keď máte trému v činohre, tak si dáte o dva nádychy a výdychy viac a prosto to nejako dáte, lenže tu ide hudba a vy si nemôžete dať ešte jeden nádych a výdych alebo si spraviť pauzu, keď cítite, že sa vám trasie hlas. Tu ide beat a vy sa musíte do neho vtesnať. Spočiatku som mala takú trému, že až, pretože som v živote pred ľuďmi nespievala. Keď som bola malá a prišla k nám nejaká návšteva, tak som im vždy niečo zarecitovala alebo zanôtila, ale inak nie… Toto spievanie pred rodinou som teraz znovu oprášila, a keď raňajkujú, tak sa ich vždy pýtam, či im môžem zaspievať. Robím to, aby som sa zbavila trémy, hanby a ostychu. Takže je to teraz u nás celkom veselé. All About That Bass už poznal napríklad aj náš papagáj,“ zasmiala sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #spev #šou #radosť #Zuzana Vačková #účasť #Tvoja tvár znie povedome

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...