Judita Hansman: Diváka budem musieť dlho presviedčať, že viem hrať

Herečke Judite Hansman v seriálových postavách konflikty pristanú. V reálnom živote sa im vyhýba a tvrdí, že sa nevie ani hádať.

16.03.2010 18:09
Judita Hansman Foto:
Herečka Judita Hansman momentálne hrá dve seriálové postavy.
debata

Z nedávneho udeľovania hereckých ocenení OTO si herečka Judita Hansman zlatú sošku síce neodniesla, no ako tvrdí, jej životným cieľom to ani nie je. „Nuž, asi budem musieť slovenského diváka ešte veľmi dlho presviedčať, že viem hrať, pretože nominácie súvisia s ohlasom divákov. Ocenenie je príjemné v tom, že človek má menej problémov získať prácu,“ hovorí herečka. 

V postavách, ktoré jej režiséri vybrali, vie byť dokonale presvedčivá. Či už ako Magra v Ordinácii v ružovej záhrade alebo ako bitkárka Gigi z Odsúdených. V reálnom živote má však k svojim televíznym postavám ďaleko. Konflikty nevyhľadáva a vraj sa nevie ani hádať. „Keď mám problém, potrebujem čas, aby som si v pokoji zoradila myšlienky a dokázala argumentovať. Keď riešim veci emocionálne, nikdy to nedopadne dobre. Ako každý človek, viem byť nepríjemná na nepríjemných ľudí. Neznášam aroganciu, takže viem použiť iróniu, keď sa s ňou stretnem,“ hovorí herečka a dodáva: „Z princípu som mierumilovný človek. O to viac si vážim, že napríklad v Gigi je to, čo som si zaumienila zahrať a že ju ľudia čítajú tak, ako som si ju pri čítaní scenára predstavovala.“

Odpovede Judity Hansman

Judita Hansman (43) vyštudovala bratislavskú VŠMU a pôsobila v Trnavskom divadle. Neskôr s kolegami založila Prešporské divadlo,v ktorom pôsobí dodnes. Divadelná a dabingová herečka sa do povedomia televíznych divákov dostala vďaka úlohe Magdy z Ordinácie v ružovej záhrade, neskôr ako Gigi z jojkárskeho seriálu Odsúdené. Zahrala si aj v slovenskom filme Ženy môjho muža (2008).

debata chyba

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....