Krásna zlodejka oslavuje. Winona Ryder má 45, takto sa menila rokmi

Americká herečka Winona Ryder, ktorá sa narodila pred 45 rokmi, 29. októbra 1971, má na svojom konte dvojitú nomináciu na Oscara, ale aj pár škandálov.

30.10.2016 00:00
debata
Herečka Winona Ryder na zábere z roku 2015. Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Herečka Winona Ryder na zábere z roku 2015. Herečka Winona Ryder na zábere z roku 2015.

Vlastným menom Winona Laura Horowitzová sa vo filme objavila prvýkrát už v štrnástich rokoch. O dva roky neskôr stvárnila postavu samovražednej tínedžerky Lydie Deetzovej v čiernej komédii Beetlejuice (1988) režiséra Tima Burtona. S ním spolupracovala aj na jeho ďalšom filme Nožnicovoruký Edward.

Za úlohu v snímke Vek nevinnosti dostala Zlatý glóbus za vedľajšiu ženskú rolu a zároveň išlo aj o jej prvú nomináciu na Oscara. O rok neskôr dostala ďalšiu – za rolu vo filme Malé ženy. Ani jednu však na sošku nepremenila.

Johnny Depp a Winona Ryderová na zábere z filmu...
Rok 1994: Herečka Winona Ryder na zábere z...
+10Rok 1999: Herečka Winona Ryder na zábere z...

V roku 2010 sa Ryder, ktorá bola niekoľko rokov partnerkou herca Johnyho Deppa, sa objavila v psychologickom trilleri Čierna labuť, zasadenom do prostredia newyorskej baletnej scény. Najnovšie hrá v hororovom televíznom seriáli Stranger Things spoločnosti Netflix a jej výkon zaujal divákov aj v seriáli Nájdi mi hrdinu.

Winona, ktorá dostala meno podľa mesta, kde sa narodila, má už aj svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy. Jej kariéru pred pár rokmi však poznačil aj škandál s kradnutím oblečenia v obchodnom dome, pri ktorom ju prichytili. Herečka skončila na polícii a jej konanie sa stalo na dlhý čas zdrojom posmeškov, ale aj paródií.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #jubileum #herečka #Winona Ryder

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....