Brodská sa priznala: Kukura je úžasný muž, rolu som vzala kvôli nemu

Česká herečka Tereza Brodská neskrýva úprimný obdiv voči jej hereckému kolegovi Jurajovi Kukurovi. Známy umelec bol vraj jedným z hlavných dôvodov, prečo Brodská prijala úlohu v pripravovanom česko-slovenskom krimiseriáli Inšpektor Max.

01.12.2016 09:30
Herečka Tereza Brodská. Foto:
Herečka Tereza Brodská.
debata

„To, že budem točiť s Jurajom, bol jeden z dôvodov, prečo som túto ponuku prijala. S Jurajom sa poznáme asi dvadsaťdva rokov, pričom pred tromi rokmi sme spolu točili v Prahe seriál Dokonalý svet. Ja ho mám strašne rada a veľmi ho obdivujem. Je to úžasný muž, obrovský profesionál a zároveň hrozne krehký človek, ktorý má svoj nezameniteľný šarm a charizmu. Je skrátka úžasný. Skutočne to bol pre mňa hlavný dôvod. A ďalším dôvodom bol režisér Jiří Chlumský – ešte som s ním nikdy netočila a každé nakrúcanie sa mi zatiaľ veľmi páčilo. Je to veľmi milý a pohodový režisér, ktorý presne vie, čo chce a ktorý príjme váš nápad a občas zas nie, ale ja si to ctím, pretože on je ten guru na pľaci a spolupráca s ním je skrátka strašne príjemná a zábavná,“ poznamenala Brodská.

Podľa známej herečky Kukura nie je až taký svojrázny, ako sa mnohým zdá. „Mne taký nepríde. Možno je to tým, že už sa poznáme tak dlho a trúfam si povedať, že sa máme radi. Mne príde hrozne príjemný. A čo sa mi na ňom páči, čo u mužov – hercov moc nebýva zvykom, že si zo seba vie pred tou kamerou urobiť aj srandu, dokáže sa zhodiť. Má zmysel pre humor aj na úkor svojej postavy, dokáže urobiť zo seba také decko a to sa mi hrozne ráta, týmto naozaj nie všetci herci disponujú. A páči sa mi aj ďalšia vec, pretože sama som tak bola vychovávaná – že je naozaj obrovský profesionál. Pred mesiacom sme mali točiť nejakú scénu, ktorú som si splietla a naučila som sa omylom inú, ktorú by sme mali točiť až pred Vianocami. A ja hovorím pred skúškou Jurajovi, že ‚Ježiši, ja som sa naučila scénu, ktorá sa točí až za tri mesiace!‘ A on mi ten text povedal zrazu spamäti… Juraj skrátka ovláda texty už dva či tri mesiace dopredu – to je skvelé,“ zasmiala sa.

Okrem profesionality si vraj sympatická herečka cení na pľaci aj pokoru. „Vždy som zároveň bola vedená aj k pokore voči ostatným ľuďom a ďalším profesiám, ktoré s nami na tom pľaci sú. To si myslím, že je veľmi dôležité a mám pocit, že u mladších sa to dnes vytráca. Ja som tu ako herec, a keď prídem do maskérne, môžem síce povedať, čo by som radšej, ale keď maskérka povie ‚Nie, takto je to lepšie!‘, tak ju poslúchnem. Tak isto ona mi nehovorí do toho, ako hrám. Je to celé o rešpektovaní druhých, musíte sa dopracovať k nejakému kompromisu, aby boli spokojné obe strany a aby ste sa všetci cítili dobre. Je to dôležité, pretože celé je to spoločná práca nás všetkých, sám by človek nezmohol nič,“ povedala 48-ročná tmavovláska.

„Takýto si myslím, že je aj Juraj – príde mi na pľaci veľmi citlivý a ohľaduplný k ostatným – teda, aspoň voči mne je taký, takže ja si to užívam,“ usmiala sa herečka, ktorej podľa vlastných slov pri nakrúcaní neprekážajú ani mierne sklzy – a to aj napriek tomu, že v posledných týždňoch dochádzala z rodnej Prahy do Bratislavy.

„Sklzy sú a budú stále, nie je to nič neobvyklé a natočiť sa to musí, takže človek má na výber – môže sa naštvať a môže byť z toho mrzutý, ale tak nepomôže ani sebe ani ostatným – alebo sa môže tešiť, že budeme spolu o hodinu dlhšie… Človek sa musí pozerať na ten pohár ako na poloplný, nie ako na poloprázdny,“ podotkla Brodská, ktorá vraj v seriáli stvárni „nie celkom pozitívnu“ postavu. „Ja si zahrám jednu, nie práve kladnú, štátnu zástupkyňu, ktorá sa tak trochu zapletie do určitých lobistických záležitostí – ale nechcem veľa prezrádzať, aby sa divák mal na čo tešiť. Zároveň tam bude určitý vzťah medzi ňou a Zoltánom Maxom. Mala by som prechádzať všetkými dielmi, budúci rok by sme mali točiť ešte osem častí, v ktorých by sa mi malo účinkovanie ešte zdvojnásobiť,“ uviedla herečka, ktorá podľa vlastných slov chodí z nakrúcania domov doslova nadšená.

„Takého detektíva, ako je Juraj, takú postavu, ktorú si myslím do veľkej miery urobil on sám, som ešte naozaj nevidela. Doma vždy rozprávam mužovi, čo sme zas na tom pľaci počas dňa zažili, ako bol Juraj oblečený a podobne. Asi pôsobím z neho úplne unesená, no keď som ho videla na pľaci prvý deň, tak som sa smiala asi desať minút. On tú postavu nezosmiešňuje, ale má v sebe niečo také roztomilé, také ľudské a má to humor… Juraj zároveň presne pozná tú hranicu, kde už by to bolo príliš. Keď má zrazu vážnu scénu, tak to zahrá tak, že vám až vytrysknú slzy do očí. To na ňom nesmierne obdivujem, pre mňa je to stále škola,“ poznamenala herečka, ktorá si váži, keď je medzi ňou a jej hereckým partnerom na pľaci iskra.

„S Jurajom sa pri nakrúcaní vždy tak bavíme, že to dostáva úplne inú dimenziu. Človek potrebuje sparring partnera. Pokiaľ ho nemáte, idete sám – to sa mi tiež stalo – dokonca niekoľkokrát som zažila, že sme s niekým hrali hlavné roly a nebolo medzi nami vôbec nič… Potom vám zostáva držať sa režiséra a spoliehať sa len sám na seba a tá práca nie je ani taká príjemná a myslím, že sa to napokon odrazí aj na výsledku,“ uzavrela Brodská.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #obdiv #kolega #Juraj Kukura #Tereza Brodská #Inšpektor Max

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....