Klára Issová si udržiava čistú hlavu: Žiadna televízia, ani internet!

Česká herečka Klára Issová si podľa vlastných slov vo voľnom čase rada pozrie dobrý film.

16.01.2017 16:22
Klára Issová. Foto:
Herečka Klára Issová.
debata

„Nemám pritom preferencie, týkajúce sa žánru. Tým, že film je i moja práca, tak rada sledujem všetky. Jediné, s čím som mala kedysi problém, boli horory a strašidelné veci, pretože som dosť senzitívna. Vždy som v kine nahlas kričala a dávala som si ruky pred tvár. Snažím sa s tým ale pracovať a sledujem aj hororové a mystické veci. Poslednú dobu ma napríklad nadchol seriál Penny Dreadful s Evou Green,“ povedala v rozhovore.

Z času na čas si sympatická tmavovláska rada pozrie i romantickú komédiu. „Občas príde ten moment, že sa človek cíti sám, má splín a je ubolený. Ja si vtedy pustím nejakú romantickú komédiu o láske a vzťahoch, to mi vždy zlepší náladu. Crazy, Stupid, Love či Definitely, Maybe alebo Eat Pray Love s Juliou Roberts, to sú také moje vychytávky. Aj Bridget Jones… Tieto filmy na mňa vždy zaberajú, sú to také moje záchrany,“ poznamenala Issová.

Televíziu herečka nesleduje, filmový zážitok si radšej vychutná priamo v kine. „Ja ani nemám televíziu a už vôbec nečítam správy a neriešim internet, lebo je to naozaj veľký žrút času. Z profesijného hľadiska sa však snažím sledovať, čo je aktuálne a rada chodím do kina,“ uviedla 37-ročná rodáčka z Prahy.

Ako ďalej dodala, v poslednom čase čoraz častejšie sleduje filmy aj v angličtine. „Pozeranie filmov je pre mňa vlastne vzdelávanie – aj keď som na seba veľmi kritická. Stále si hovorím, že to nie je ešte dokonalé a čo všetko sa musím ešte doučiť. Nedávno som sa ale nečakane zakecala s jedným pánom v obchode a on ma pochválil, že moja angličtina je skvelá… Už teda začínam prijímať, že to tak je. Filmy dokážem sledovať aj bez titulkov a skoro všetkému rozumiem. Občas, samozrejme, príde slovo, ktoré nepoznám, no človek sa predsa stále učí. Podstatné pre mňa je, že dokážem plynulo konverzovať, nehanbím sa a je to fajn. Je to príjemný pocit, keď sa človek dokáže dorozumieť na dobrej úrovni,“ podotkla Issová, podľa ktorej sa človek najlepšie a najefektívnejšie naučí cudzí jazyk, keď nejaký čas žije v zahraničí.

„Ja som to nikdy neurobila a vždy som to strašne ľutovala, pretože viem, že keď človek zostane minimálne polroka v cudzine, tak ten pokrok je neskutočne rýchly a aj vo vás veľa zostane. Osobne som na dlhšie vycestovala až minulý rok, keď som si bola v Amerike hľadať agenta. Vtedy som strávila šesť týždňov v Los Angeles a potom som sa tam vrátila kvôli kastingom na pilot sezónu, takže som tam strávila ešte ďalšie tri mesiace a musím povedať, že to malo naozaj efekt. Krásne som sa rozrozprávala a cítila som ten pokrok. Mnoho vecí mi zároveň zostalo doteraz, aj keď sa v angličtine stále vzdelávam. Ten jazyk ma skrátka baví,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #film #Televízia #romantika #Klára Issová

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...