Jeho záhrady sú iné a preto očaria! Mieri s nimi na obrazovky

Ferdinand Leffler je jeden z najzaujímavejších záhradných architektov súčastnosti. Necháte sa zlákať do jeho záhrad?

09.03.2017 00:00
Ferdinand Leffler 26 Foto:
Architekt Ferdinand Leffler.
debata

Jar je práve tým ročným obdobím, ktoré láka do záhrady či na terasu. Každý zatúži po svojej zelenej oáze, kde by trávil čas s priateľmi či rodinou. A najmä po mieste, kde by sa cítil dobre. Záhrada sa takým miestom môže stať. Ak vám chýba inšpirácia, ako by záhrada či terasa mohla vyzerať, je tu pre vás nová relácia Ferdinandovy zahrady, ktorú bude od apríla vysielať Česká televízia. Jej moderátorom je jeden z najzaujímavejších záhradných architektov súčastnosti, Ferdinand Leffler.

Záhrada podľa architekta Ferdinanda Lefflera. Foto: Ateliér Flera
záhrada Záhrada podľa architekta Ferdinanda Lefflera.

„V ôsmich dieloch divákov prevediem záhradami rôznych štýlov, každá časť bude venovaná inému typu záhrad. Napríklad si pozrieme, ako môžu vyzerať malé mestské záhrady, tie pri chalupe, historické či záhrady na terase,“ opisuje Leffler.

Ak sa tešíte aj na pretváranie záhrad, v programe sa ho dočkáte. „Áno, budeme aj pretvárať záhrady s dôrazom na návštevu naozaj inšpiratívnych miest. Architekti porozprávajú o tom, ako k záhrade a jej prerodu pristupovať. Ja som si dovolil osloviť množstvo záhradných architektov, nie je to program len o mne, chceme divákovi ponúknuť komplexný pohľad na záhrady a ich pretváranie.“

Zaujímavé prvky, ktoré sa v relácii objavia, si budú môcť diváci preniesť do vlastných záhrad. „Nahliadneme do nášho ateliéru a divákom zrozumiteľne ukážeme, ako sa k danému výsledku môžu dopracovať. Zároveň navštívime záhradníctva, kamenársta či bazáre a naučíme divákov, ako si rastliny či predmety do vlastnej záhrady vyberať,“ dodáva Ferdinand Leffler.
Záhrada podľa architekta Ferdinanda Lefflera.
Záhrada podľa architekta Ferdinanda Lefflera.
+3Záhrada podľa Ferdinanda Lefflera.
Relácia má osem častí, Leffler má už však už množstvo nápadov na ďalšie pokračovania. „Teraz sa budeme pohybovať po záhradách v Čechách, ale bol by som rád, keby som mohol neskôr divákov previesť aj krásnymi záhradami v zahraničí.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #česká televize #Ferdinand Leffler #Ferdinandovy zahrady

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...