Je to skrátka Kosť! Citlivá a chráni práva zvierat

Doktorka Brennanová, ktorej kolegovia hovoria Kosť, má zvláštnu povahu a ešte zvláštnejšiu prácu. Hľadá stopy v kostiach obetí, aby pomohla vyšetriť zločin. Herečka Emily Deschanelová, ktorá sa na televíznej obrazovke mení na Kosť, je za túto úlohu veľmi vďačná.

06.08.2010 08:00
Emily Deschanel Foto:
Herečka Emily Deschanel, hrdinka seriálu Kosti.
debata

Na herecký úspech čakala o čosi dlhšie, ale nik nepochyboval o tom, že príde. Tridsaťtriročná Emily sa totiž narodila kameramanovi Calebovi a herečke Mary Jo Deschanelovcom. Vyrastala v Los Angeles s mladšou sestrou Zooey, ktorá tiež patrí medzi vyhľadávané herečky.

„Ani jedna nevenujeme veľkú pozornosť tomu, čo je spoločensky prijateľné a rady robíme bláznivé veci. Milujeme tanec, tancujeme kedykoľvek, kdekoľvek, či už hrá hudba, alebo nie,“ povedala Deschanelová pre magazín Women´s Health o vzťahu s mladšou sestrou Zooey. Aj keď majú obe veľa spoločného, Emily hovorí o rozdielnosti po­váh.

„V siedmej triede Zooey nepozval jeden chlapec na svoju bar mitzva. Šla priamo k nemu a začala na neho kričať, prečo ju nepozval. Páči sa mi, že Zooey sa nebojí. Ja by som na jej mieste utekala s plačom za mamou,“ vysvetlila Emily. Práve jej sestra Zooey by sa podľa najnovších informácii objaviť v pripravovanej sérii Kostí.

Presvedčivá vegánka
Kým doktorka Brennanová „trpí“ akousi emocionálnou poruchou – nevie dať najavo city alebo si mnohé narážky neuvedomuje, jej herecká predstaviteľka má inú povahu. Citlivo vníma otázku práv zvierat, aj preto je už osemnásť rokov vegánka. „Navštevovala som celkom liberálnu strednú školu, kde sme pozerali film o tom, ako voľba jedla ovplyvňuje zdravie a životné prostredie. Vtedy som prestala jesť a nosiť živočíšne produkty,“ prezradila pre časopis Women´s Health pred tromi rokmi.

Z Emilinho vegánstva si kolegovia pri nakrúcaní Kostí často robili žarty. Jej kolega David Boreanaz, ktorý predstavuje vyšetrovateľa Bootha, sa o sile Emiliných názorov presvedčil na vlastnej koži. Emily mu začala nosiť vegánske jedlo a on zistil, že mu chutí. „Teraz sa snaží jesť vegetariánsku stravu aspoň raz za týždeň,“ dodala.

Na herectvo má titul
V televíznom seriáli Kosť začínala ako hlavná predstaviteľka, od tretej série jej pribudla zodpovednosť ako koproducentke a v polovici štvrtej série sa z nej stala producentka. Emily má veľký potenciál a nevďačí zaň len génom, ale aj vzdelaniu. Skončila profesionálny herecký seminár s titulom bakalára divadelného umenia na Bostonskej univerzite. Objavila sa vo viacerých seriáloch ako hosťujúca herečka, napríklad v Providence, Zákon a poriadok alebo Drzá Jordan. Zahrala si v snímke Návrat do Cold Mountain, v druhom pokračovaní filmu Spider-Man natočenom podľa kultového komiksu či v dráme My Sister´s Keeper.

Hlavná hrdinka seriálu Kosti Emily Deschanel.
Herečka Emily Deschanel si dekolt strážila.
Herečka Emily Deschanel, hrdinka seriálu Kosti.
debata chyba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...