Talenty ohúrili Krausa aj Bílú - česká slávica stopla grgajúceho chlapca

"Nemáme sa za čo hanbiť. Slovensko a Česko ponúkli talenty, ktoré sa rovnajú zahraničnej konkurencii," uviedol režisér Jeffo Minařík, ktorý má pod palcom pripravovanú šou Česko Slovensko má talent.

17.08.2010 13:40
Lucie Bílá Foto:
Speváčka Lucie Bílá ako členka poroty v Česko Slovensko má talent. Po jej bokoch stoja kolegovia Jan Kraus (vľavo) a Jaro Slávik.
debata

Len pár hodín po bratislavskom výberovom kastingu sa tvorcovia talentovej šou stretli s novinármi, aby sa podelili o prvé dojmy. A ohlásili, že spoločný projekt TV JOJ a TV Prima odštartuje v nedeľu 29. augusta.

„Videli sme poriadne blbosti,“ zažartoval si počas tlačovej konferencii člen poroty Jaro Slávik. „Ale asi štyria boli úplne výnimoční. Teda možno piati. Alebo aj šiesti,“ pokračoval. „Zaohrúhli to na osem,“ pridal sa k nemu český moderátor Jan Kraus.

Ženská členka porotcovského tria Lucie Bílá bola so svojím hodnotením talentov ešte štedrejšia. Sama vraj už v hlave má niekoľko verzií finálovej súťažnej zostavy. „Bol to pre mňa nesmierny zážitok. Vedela som, že budem prežívať výnimočné obdobie, ale nenapadlo mi, že až tak,“ zhodnotila česká slávica to, čo videla počas uplynulých dní v Bratislave, Prahe i v Brne. „Videla som množstvo zaujímavých ľudí, ktorí nám urobia veľké semifinále a veľké finále. Myslím, že veľa ľudí bude nadšených rovnako ako som ja teraz,“ doplnila.

Bílá prezradila, že v rámci úlohy porotkyne bolo pre ňu najťažšie hovoriť nie. Mnohí vraj od nej očakávali, že ako speváčka bude hodnotiť najmä záujemcov, ktorí predvádzali spevácke čísla. „Hodnotiť sa mi v tomto prípade zdá trochu nekolegiálne, ale je to moja úloha, takže som musela. Videla som veľa fantastických speváčok. A boli aj také, ktorým som to zakázala,“ prezradila so smiechom.

Hoci originál talentovej šou z Veľkej Británie predpokladá, že sa trojčlenná porota rozdelí typologicky, byť len dobrý policajt podľa Bílej nie vždy išlo. „Niektoré veci som len tak nenechala. Ale mojou prednosťou je, že dokážem poslať niekoho preč s úsmevom.“

Moderátorské duo Jakub Prachař (vľavo) a Martin... Foto: TV JOJ
Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch Moderátorské duo Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch.

Prezradila tiež, že sú danosti, ktoré môžu iných pobaviť, ale ju neohúria. A dokonca by pár z nich aj „zakázala“. Takto Bílá neposlala ďalej ani „grgajúceho chlapca“, ktorého preslávila ešte slovenská verzia šou z obrazoviek Markízy Slovensko má talent. „Ako mama a ako človek, ktorý takéto veci nemá rád, som toho chlapca ďalej nepustila. Je šikovný, ale pokiaľ je naozaj pravda, že si slávu za svoje grganie už vychutnal, poradila by som mu, aby sa toho vzdal a začal sa venovať niečomu inému,“ odporučila Bílá.

Súťažiacich pri výberových kolách sprevádzala dvojica moderátorov Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch, ktorých úlohou bolo podporovať aj utešovať súťažiacich. Mnohí sa totiž museli zmieriť s tým, že miesto v postupových kolách sa pre nich nenašlo. Ako uviedol Pyco, za ostatné tri týždne sú tou najunavenejšou moderátorskou dvojicou na území Česka a Slovenska, keďže väčšinu dní nakrúcali aj štrnásť či šestnásť hodín denne. Napriek tomu ho práca teší. A podobne zmýšľa aj jeho český kolega. „Nerád to priznávam, ale napriek nedostatku spánku nemám pocit, že pracujem. Veľmi ma to baví,“ podotkol Prachař.

Na televíznej obrazovke odštartuje program 29. augusta. Až po zostrihoch z kastingov bude nasledovať veľké rozhodnutie o postupe do priamych prenosov – príde v špeciálnom kole nazvanom Veľký tresk. Následne už bude rozhodovanie v rukách divákov.

Na celkového víťaza čaká nielen finančná výhra 100-tisíc eur, ale aj účinkovanie v Las Vegas. „Myslím, že naša šou ponúkne pár talentov, ktoré sa vo Vegas nestratia,“ zhrnul režisér Minařík.

V stredu čítajte na koktail.pravda.sk aj rozhovor s moderátorskou dvojicou Jakub Prachař a Martin Pyco Rausch.

Speváčka Lucie Bílá ako členka poroty v Česko...
Speváčka Lucie Bílá ako členka poroty v Česko...
+2Moderátorské duo Jakub Prachař (vľavo) a Martin...
debata chyba

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...