Som poklad, ktorý Pyco hľadal, vraví Čech Prachař

Hoci z televízie denne útočí upútavka s dvojicou mužských moderátorov šou Česko Slovensko má talent, ich spoluprácu na vlastné oči uvidia diváci až o pár dní. Slovák Martin Pyco Rausch a Čech Jakub Prachař ju hodnotia pozitívne. A s humorom.

18.08.2010 15:50
Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch Foto:
Moderátorské duo Jakub Prachař (vľavo) a Martin Pyco Rausch.
debata

„Jakubovi sa moderuje naozaj dobre. Je šťastný, že má takého moderátorského partnera, pretože doteraz lepšieho nemal,“ vyhlásil Pyco. „Myslím, že ja som poklad, ktorý Pyco dlho hľadal a našiel,“ kontroval mu Prachař.

Rozdiel medzi moderovaním s chlapom a dámou dokáže porovnať najmä Slovák Pyco, ktorý už po svojom boku vystriedal Adelu Banášovú alebo Zuzanu Fialovú. Vraj sa pri nich naučil vždy v úvode chváliť za šaty alebo lodičky. „Keďže som na to zvyknutý, dohodli sme sa, že pri prvom vstupe si Jakub vždy dá niektoré z krásnych šiat, ktoré mám doma,“ tvrdí s vážnou tvárou. „Lodičky má vlastné,“ dopĺňa. „Áno, tie mám po maminke,“ pridáva sa český kolega.

Sympatických moderátorov, ktorí sú vlastne prvou výlučne mužskou dvojicou na obrazovke v histórii novodobých slovenských šou, dali dohromady podľa britského originálu šou Britain´s got talent. Podľa tvorcov česko-slovenskej verzie sú však ešte lepší než Briti Ant a Dec. Vraj narozdiel od nich nejdú z čítačky.

„My tak všetci napolovicu klameme. Je pravda, že z čítačky nejdeme, ale druhá vec je, že je tam asistentka, ktorá má obrovskú tabuľu s kriedou,“ ne­ustáva vo vtipkovaní Pyco. „Ale keď dôjde krieda, musíme improvizovať. Zatiaľ to nedopadlo veľmi dobre, ale snažíme sa. Vstupy vznikajú čiastočne na mieste a čiastočne sú pripravené,“ pridáva sa už vážnejšie Prachař. „Keď prichádzajú na kasting ľudia, ktorých ste nikdy predtým nevideli, improvizovať treba. Inak to ani nejde. Teda Pyco improvizuje a ja sa pozerám,“ dodáva s úsmevom.

V Česku sa vraj často stretáva s otázkou, či bude iný ako Leoš Mareš, ktorý bude tvárou konkurenčnej Talentmanie. „Nemôžem byť Leoš Mareš, keď nie som Leoš Mareš. A ani nechcem byť,“ hovorí Prachař. „Keby som chcel niekoho napodobniť, je to pre mňa úplná samovražda. Najmä v takomto formáte musí byť človek najprirodzenejší ako to len ide.“

Moderátorská dvojica má za sebou niekoľkodňový maratón nakrúcania kastingov. Každý deň spoločne pred kamerou strávili niekoľko hodín a videli desiatky účinkujúcich. Prachař priznáva, že hoci si v začiatkoch myslel, že dojať ho nič nemôže, rýchlo zmenil názor.

Pred kamerami sú však najmä za veselých a vtipných. Teda, aspoň to mnohí očakávajú.. „Väčšinou na seba tupo, ale fakt tupo pozeráme. A z toho sa niečo vyvinie. Asi to zatiaľ veľmi vtipné nebolo, ale snažíme sa,“ odtajnil recept na moderátorské skeče Pyco.

Zhodnotiť moderátorskú dvojicu budú môcť diváci už v nedeľu 29. augusta. Vtedy totiž štartuje na obrazovke TV JOJ a TV Prima šou Česko Slovensko má talent. Konkurenčné televízie Markíza a Nova naplánovali na rovnaký deň štart svojej Talentmanie. Kto vyhrá v tomto súboji sa dozvieme už onedlho.

debata chyba

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...