Šou Zem spieva má víťaza, stal sa ním súbor Urpín

Po desiatich kolách sa šou Zem spieva skončila. O víťazovi rozhodli diváci počas sobotňajšieho finále, ktoré odvysielala RTVS.

09.04.2017 11:00
Urpin Foto:
Folklórny súbor Urpín.
debata (12)

O hlasy na pódiu bojovalo desať súťažiacich – Horehronskí chlopi, Sestry Matákové, Detská spevácka skupina Šafolka, Štefan Štec, Folklórny súbor Urpín, Folklórna skupina Raslavičan, Ľudová hudba Martinky Bobáňovej, Rusínske trio, Detský folklórny súbor Kornička a Peter Vajda. Spomedzi nich napokon diváci zvolili víťaza – folklórny súbor Urpín.

V šou dostali priestor neprofesionálni slovenskí folkloristi, ktorých tvorcovia relácie vyberali ako zástupcov jednotlivých regiónov, dohromady televízia predstavila 63 amatérskych súborov, skupín, tanečníkov a spevákov. Formát si kládol za cieľ uctiť si predovšetkým tradície našich predkov a ukázať krásy slovenskej krajiny.

Moderátorsky šou zastrešila trojica mladých umelcov zo zoskupenia S hudbou vesmírnou, o réžiu a produkciu formátu sa postaral Peter Núňez a jeho tím. Ako sa pozícia moderátorky folklórnej šou páčila Dominike Morávkovej? A čo hovorilo jej okolie? „Stretla som sa s prajným názorom okolia. Rodina nám drží palce, kamaráti tiež. Ten, kto nás nepozná alebo neholduje nášmu humoru, môže sa čudovať, môže byť dotknutý alebo aj nahnevaný. Uvedomujem si, že nevyhovieme každému. Ale budeme robiť, čo nás baví, aj keby sme mali len jedného fanúšika. No ale asi nie v tom najsledovanejšom čase,“ povedala v rozhovore pre Pravdu.
Folklórny súbor Urpín.
Sestry Matákové.
+7Detská spevácka skupina Šafolka.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Zem spieva #Urpín

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...