Kapor na torte skvelo začal, padol však o tretinu

Každý zázrak trvá tri dni. Uvidí sa, či to bude platiť aj v prípade kuchárskej šou Kapor na torte.

03.09.2010 11:33
Kapor na torte Foto:
Zostava celebrít v šou Kapor na torte. Bojovali o prémiu 10-tisíc eur či predovšetkým o miesto v novinách?
debata

Po úspechu, ktorý hádam nečakali ani samotní tvorcovia, keď kuchárska šou Kapor na torte triumfovala v pondelok večer a zlákala vyše 700-tisíc divákov, si v utorok a stredu pokračovania pozrelo už len 509-, respektíve 507-tisíc divákov. Aj to je však nadpriemerný výsledok.

Príčiny poklesu sledovania môžu byť rôzne. Nora Mojsejová hneď po prvej časti odstúpila, ale boháčku z Pereša Slováci až tak „nežerú“. Nezapríčinili to ani slabé kuchárske výkony účinkujúcich, nikto zo zdravým rozumom totiž nemohol predpokladať, že Kapor na torte bude o varení. Najpravdepodob­nejšie je, že relácia až tak nenaplnila očakávania divákov, na ktorých bola v posledných týždňoch zameraná silná bulvárna kampaň. A v utorok Kaprovi silne konkuroval na Markíze prvý diel novej série Ordinácie v ružovej záhrade, ktorý dosiahol len veľmi tesne nižšiu sledovanosť ako program TV JOJ.

Iveta Bartošová by mala v šou Kapor na torte... Foto: TV JOJ
Iveta Bartošová Iveta Bartošová by mala v šou Kapor na torte zvíťaziť. Nielen podľa českého bulváru, ale aj počtu bodov, ktoré zatiaľ získala.

Podľa servera medialne.sk pritiahla kuchárska šou, v minulých dňoch šťavnato masírovaná bulvárnymi kauzami s hlavnými protagonistami, viac divákov ako kľúčový projekt jesennej sezóny na TV JOJ – Česko Slovensko má talent. S počtom divákov 734-tisíc sa program, ktorý vysiela TV JOJ v spolupráci s TV Prima, dokonca priblížila k diváckej sledovanosti markízackej Talentmanie, ktorú si v nedeľu na konkurenčnej Markíze pozrelo 756-tisíc divákov.

Za úspechom premiérovej časti šou, v ktorej štáb sleduje známe tváre pri varení a stolovaní s inými pozvanými hosťami, nepochybne stoja bulvárne kauzy, ktoré sa v médiách objavovali počas uplynulých dní. České celebrity ako Agáta Hanychová, Dolly Buster či Iveta Bartošová zamierili na večeru k Nore Mojsejovej. Po konfliktoch košickej boháčky s pornohviezdou Dolly Buster či hádkach medzi Ivetou Bartošovou a „špeciálnym hosťom“ Evou Mázikovou však nebolo na televíznej obrazovke ani stopy.

Jediný, kto sa výraznejšie kriticky prejavil v pondelňajšej časti, bola práve slovenská speváčka Eva Máziková. Jej hodnotenia pôsobili najkritickejšie aj v ďaľších pokračovaniach, kde už mohla hodnotiť.  A ako láka televízna upútavka, najväčší a očakávany konflikt príde až v piatok večer. Malo by sa tak stať práve medzi Evou Mázikovou a Ivetou Bartošovou.

Diváci sa tiež dozvedia, čo je pravdy na správach bulvárneho denníka Aha!, ktorý už minulý týždeň napísal, že súťaž vyhrá Bartošová. Dokonca sa odvolal na nemenovaný zdroj spomedzi pätice celebrít, podľa ktorého si víťazstvo dala speváčka ako podmienku do zmluvy na účinkovanie.

„Podobné špekulácie komentovať nebudeme,“ odkázal pre Pravda.sk hovorca Jozef Gogola z TV JOJ. Zdá sa však, že podľa vývoja relácie bude mať Aha! pravdu. Minimálne v tom, že Bartošová zvíťazí. Doposiaľ totiž mala najvyššie známky – a to aj napriek tomu, že prácu v kuchyni viac-menej „moderovala“. 

debata chyba

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...