Jiří Bartoška: Aj pitevňa môže byť niekedy príjemným miestom

Pod taktovkou slovenských režisérov Petra Bebjaka a Róberta Švedu sa v úlohe svojrázneho kriminalistu v seriáli Mordparta opäť predvedie Jiří Bartoška.

19.04.2017 00:00
Jiří Bartoška Foto:
Jiří Bartoška v druhej sérii seriálu Mordparta.
debata

K úlohe českého detektíva Columba sa vrátil po roku. Ako tvrdí, bez zaváhania. „Mám stále rovnaký kostým. Keď si človek oblečie to, čo mal oblečené aj predtým, hneď si spomenie, čo tá postava robila,“ prezradil známy herec.

Návrat k úlohe síce problémom nebol, ale niektoré scény áno. Často sa nakrúcalo v priestoroch patológie. "Nie je to príjemné prostredie, keď si uvedomíte, že vo vedľajšej miestnosti sú v tých chladničkách skutočné telá. Je to blbý pocit, ale je to prostredie, ktoré ku detektívom patrí. Samozrejme, keby som si mohol vybrať, určite si radšej ako pitevňu, vyberiem altánok s jazierkom a slniečkom. Točili sme ale počas veľkých mrazov a vďaka pitevni sme sa aspoň trochu ohriali. Natáčali sme často aj v nočných mrazoch uprostred polí, a to aj pri –17 stupňoch. Moja postava navyše neznáša klobúky, čiapky a rukavice, takže to bolo skutočne náročné,“ opísal nakrúcanie Bartoška.

Nové diely seriálu Mordparta prinesie slovenským divákom Prima PLUS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Bartoška #Mordparta

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...