Polonahí fešáci ako famózni artisti! Porotu Talentu očarilo i rómske trio

Ďalšie zostrihové kolo z kastingov šou Česko Slovensko má talent mohli diváci vidieť v nedeľu večer. Veľké finále so zázračným operným spevákom ako minulú nedeľu sa síce nekonalo, ale zaujímavých čísel bolo niekoľko.

12.09.2010 22:44
Dea Man Foto:
Duo Deaman sa predstavilo vo výnimočnom artistickom čísle.
debata

Hneď v úvode očaril porotu Richard Nedvěd iluzionista s humorným komentárom. Salvy smiechu sa ozývali nielen od porotcovského pultu, ale aj z plného hľadiska a postup bol viac menej jasný. Podľa toho, čo mohli diváci vidieť na televíznej obrazovke, očarilo porotu hneď niekoľko tanečných skupín, ktoré tiež postúpili do kola s názvom Veľký tresk.

Jedno z najzaujímavejších čísel však ponúkla práve dvojica urastených pánov, o ktorých sme písali na koktail.pravda.sk v nedeľu. Z avizovaného striptízu sa vykľulo výnimočné akrobatické číslo. Duo Deaman si teda získalo dámy aj pánov. Pri vystúpení, ktoré akoby popieralo princípy gravitácie, mnohí s otvorenými ústami pozerali, ako to vlastne páni dokážu.

„Pozri sa, veď jemu sa celá sila sústreďuje v zápästiach,“ divil sa aj slovenský moderátor Martin Pyco Rausch. A následne si s kolegom Jakubom Prachařom vyskúšali malú akrobaciu aj na vlastnej koži. A na rukách polovice artistického dua.

Už tradične v zostrihu kastingov nechýbalo aj niekoľko zaujímavých speváckych čísel. Zimomriavky vyvolao trio rómskych speváčok, ktoré hrali na gitarách a spievali. „Pracujte a postupujte, kvôli vám je táto súťaž,“ skonštatoval po ich vystúpení úchvátený Jaro Slávik.

Jana a Aneta Džudové a ich kamarátka Júlia Coreňová pochádzajú z chudobnej rómskej osady pri Bardejove. Spevom však už očarili aj pri hraní v kostoloch. Tentoraz sa im to podarilo pred natrieskaným divadlom. „Sme zvyknuté vystupovať pred ľuďmi. A keď je teplo, sedíme s Anetou a Julčou pred domom a počúva nás celá osade. Ale divadlo s toľkými ľuďmi - to už je niečo,“ citoval server Blesk.cz speváčku Janu. Trio sa určite ocitne v kole s názvom Veľký tresk.

Ľahké to však mať nebude, keďže speváckych „zázrakov“ tam porota posunula hneď niekoľko. Po nedelňajšom, treťom zostrihu, je jasné, že napríklad aj dvadsaťosemročnú speváčku Zuzanu Saparovú zo Zlína, ktorá dorazila s veľkou kapelou F Dur Jazz Band a očarila jazzovou interpretáciou skladby It´s oh so quiet od Bjork. „Máš rozsah, máš guráž, bolo to perfektné,“ nadšene hodnotila Lucie Bílá.

Podobné slová chvály však nechýbali ani pri vystúpení Veroniky Stieblovej, ktorá predviedla veľký rozsah a vystúpenie zvládla aj napriek tréme. „Toto je Christina Aguilera,“ hodnotil zo zákulisia moderátor Pyco.

S ukážkami talentov však TV JOJ a TV Prima ešte nekončia. Aj budúci týždeň sa diváci dočkajú ďalších zostrihov z divadiel v Česku a na Slovensku.

debata chyba

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...