Jamie Dornan mieri z filmového plátna do televízie

Americký herec Peter Dinklage a jeho severoírsky kolega Jamie Dornan sa predstavia v pripravovanom televíznom filme My Dinner with Hervé.

11.05.2017 09:08
Herec Jamie Dornan. Foto: ,
Herec Jamie Dornan.
debata

Príbeh sleduje nečakané priateľstvo, ktoré sa vyvinie počas jednej divokej noci v Los Angeles medzi novinárom Dannym Tateom v podaní Jamieho Dornana a hercom nízkeho vzrastu Hervém Villechaizom, ktorého stvárni Peter Dinklage.

Námet z pera novinára a filmára Sachu Gervasiho a scenáristu Seana Macaulayho vychádza z Gervasiho rozhovoru s Villechaizom, ktorého najznámejšími filmovými úlohami boli diabolský Nick Nack v snímke Muž so zlatou zbraňou (1974) a asistent pána Roarka v seriáli Fantasy Island (1977 – 1984). Krátko po uskutočnení rozhovoru Villechaize vo veku 50 rokov spáchal samovraždu. Gervasi sa postaral aj o scenár, bude režisérom projektu americkej televízie HBO a spolu s Dinklageom a Stevenom Zaillianom aj jeho výkonným producentom.

Peter Dinklage od narodenia trpí achondropláziou, poruchou rastu kostí, no napriek nízkemu vzrastu sa dokázal presadiť vo svete televízie, filmu a divadla. Prelomová bola pre neho úloha samotárskeho milovníka vlakov Finbara McBridea v dramédii The Station Agent (2003), kde si zahral spolu s Patriciou Clarkson či Michelle Williams. Nasledovali roly v snímkach ako Penelope (2006), Dokážte mi vinu (2006), Utečenec (2007), Narnia: Princ Kaspian (2008) či X-Men: Budúca minulosť (2014). Do povedomia divákov a diváčok sa však zapísal predovšetkým ako inteligentný a sarkastický Tyrion Lannister zo seriálu Hra o tróny (2011), ktorý mu vyniesol Zlatý glóbus a dve Primetime Emmy.

Jamie Dornan odštartoval kariéru ako model pre významné módne značky. Na filmovej scéne debutoval v roku 2006 snímkou Mária Antoinetta, v ktorej stvárnil grófa Axela von Fersena. Okrem toho sa objavil aj vo filmoch ako Beyond the Rave (2008), Shadows in the Sun (2009), Flying Home (2014) či Operácia Anthropoid (2016). V rokoch 2011 až 2013 si zahral v seriáli Kde bolo, tam bolo (2011) a účinkoval aj v televíznom projekte The Fall (2013 – 2016). Známy je aj ako Christian Grey zo snímok Päťdesiat odtieňov sivej (2015) a Päťdesiat odtieňov temnoty (2017), pričom si zahrá aj v ich pokračovaní Fifty Shades Freed.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Dornan #My Dinner with Hervé

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...