Týfusová Mary! Moss sa už teší, rozpovie príbeh jedinečnej ženy

Americká herečka Elisabeth Moss si zahrá v limitovanom seriáli Fever, ktorý bude adaptáciou rovnomenného románu od Mary Beth Keane.

26.05.2017 08:20
debata
Herečka Elisabeth Moss pózuje na filmovom... Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Herečka Elisabeth Moss pózuje na filmovom festivale v Cannes. Herečka Elisabeth Moss pózuje na filmovom festivale v Cannes.

Tridsaťštyriročná rodáčka z Los Angeles sa na projekte, ktorý vznikne v spolupráci televízie BBC America a spoločnosti Annapurna Television, bude podieľať aj ako výkonná producentka. Okrem toho je tiež držiteľkou práv na spomínanú knihu.

Fever prinesie príbeh Mary Mallon, známej ako Týfusová Mary. Žena, ktorá žila na začiatku 20. storočia v New Yorku, bola prvou bezpríznakovou nosičkou brušného týfusu v USA.

„Teším sa na to, ako vyrozprávam príbeh jednej z najviac neslávne známych žien v Amerike, Týfusovej Mary. Ženy, ktorej skutočný príbeh zatiaľ nikto nerozpovedal. Bola prisťahovalkyňou v New Yorku na prelome storočia, v čase veľkých zmien a pokroku v Amerike. Bola neuveriteľne jedinečná, tvrdohlavá, ambiciózna a až do konca svojho života, ktorého posledné dni strávila uväznená na ostrove neďaleko Bronxu, odmietala, že by urobila niečo zlé. Je neuveriteľne komplikovaná – niečo čo, zdá sa, rada hrám,“ uviedla herečka o svojom novom projekte.

O jeho réžiu sa postará Phil Morrison, zatiaľ čo scenár napíše Robin Veith. Obaja menovaní budú spolu s Moss, Sue Naegle a Megan Ellison aj výkonnými producentmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #adaptácia #Elisabeth Moss

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...