Jessica Chastain je znepokojená. Dôvod? Ženské postavy vo filmoch

Bezmála dva týždne strávila herečka Jessica Chastain sledovaním filmov. Bola totiž členkou medzinárodnej poroty filmového festivalu v Cannes.

31.05.2017 00:00
debata
Jessica Chastain pred záverečným ceremoniálom... Foto: SITA/AP, Arthur Mola
Jessica Chastain Jessica Chastain pred záverečným ceremoniálom festivalu v Cannes.

Pre médiá po skončení podujatia Chastain vyhlásila, že si uvedomila jednu vec. „Prvýkrát vo svojom živote som si za desať dní pozrela dvadsať filmov. Milujem filmy a jednu vec, ktorú som si z tohto zážitku odniesla je pohľad na to, ako svet vidí ženy,“ vyhlásila na tlačovej konferencii v Cannes.

„Ak mám byť úprimná, je to celkom znepokojivé. Áno, bolo tam aj pár výnimiek. Ale pri väčšine filmov som bola prekvapená s reprezentovaním ženských charakterov na filmovom plátne,“ pokračovala kriticky. Podľa nej je nutné, aby sa vo filmovom priemysle objavilo viac ženských rozprávačov – režisérok a scenáristiek. „Potom budeme mať vo filmoch viac žien, ktoré denne stretávam. Žien, ktoré sú proaktívne, ktoré majú svoje vlastné firmy, svoju prácu, ktoré nie sú len pritakávačkami pre mužov. Žien, ktoré majú svoj vlastný pohľad na vec,“ doplnila 40-ročná hviezda.

Najlepším filmom festivalu sa stala švédska snímka The Square od režiséra Rubena Östlunda. Cena pre najlepšiu herečku putovala do rúk Diane Krugerovej za stvárnenie roly v nemeckom filme „Aus dem Nichts“. Porota udelila aj cenu režisérky Sofii Coppolovej, ktorá vo svojom filme The Beguiled priniesla na plátna skupinu silných ženských charakterov v podaní Nicole Kidmanovej, Elle Fanningovej a Kirsten Dunstovej.

Herečka Jessica Chastain v kreácii Alexander...
Režisér a prezident poroty 70. ročníka MFF...
+9Herečka a členka festivalovej poroty Jessica...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #film #žena #Cannes #Jessica Chastain #hrdinka

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....