Zákaz Wonder Woman v Libanone? Dôvodom je krásna Gal Gadot

Libanonské ministerstvo hospodárstva a obchodu chce zakázať premietanie akčnej snímky Wonder Woman.

31.05.2017 16:19
debata
Herečka Gal Gadot a jej kolega Chris Pine... Foto: SITA/AP, Rebecca Blackwell
Herečka Gal Gadot a jej kolega Chris Pine uviedli film Wonder Woman v Mexiku. Herečka Gal Gadot a jej kolega Chris Pine uviedli film Wonder Woman v Mexiku.

Dôvodom je národnosť predstaviteľky titulnej hrdinky Gal Gadot, ktorá je Izraelčanka. Libanonské zákony pre spor s Izraelom zakazujú tamojšie produkty a zamedzujú Libanončanom vycestovať do krajiny a udržiavať s Izraelčanmi kontakt.

Nemenovaný zdroj z libanonských bezpečnostných zložiek pre agentúru AP uviedol, že ministerstvo zatiaľ nepodalo oficiálnu žiadosť o zákaz filmu. Ten si vyžaduje aj odporúčanie šesťčlennej komisie, ktoré tiež ešte neexistuje.

Wonder Woman vznikla na motívy komiksov z dielne DC a predstaví Dianu, princeznú Amazoniek (Gadot), ktorá sa spolu s americkým dôstojníkom Steveom Trevorom (Chris Pine) rozhodne zachrániť svet a zabrániť prvej svetovej vojne, pričom odíde zo svojho rodného ostrova do rušnej spoločnosti 20. storočia.

Okrem spomínaných sa v snímke predstavia aj Robin Wright, Connie Nielsen, Ewen Bremner, David Thewlis, Elena Anaya, Lucy Davis, Danny Huston, Samantha Jo a ďalší. Režisérkou filmu je Patty Jenkins. Na scenári pracoval Allan Heinberg. Slovenskí diváci a diváčky si budú môcť film pozrieť od 1. júna.

Herečka Gal Gadot sa na premiére objavila v...

Gal Gadot reprezentovala svoju krajinu na súťaži Miss Universe, ktorá sa konala v roku 2004 v Ekvádore. Známa je najmä ako Gisele z akčnej série Rýchlo a zbesilo. Ako Wonder Woman sa objavila už v akčnom filme Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016), ktorý sa v Libanone stretol s nesúhlasom občanov bojkotujúcich podporu izraelsko-libanonských vzťahov. Snímku, podobne ako ostatné menované projekty, v miestnych kinách napokon premietali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #zákaz #Libanon #ministerstvo #Wonder Woman

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...