Čaká ju životná rola? Mulligan mieri do biografie o výnimočnej žene

Anglická herečka Carey Mulligan sa predstaví v životopisnej snímke On The Other Side, v ktorej stvárni zosnulú austrálsku vojnovú korešpondentku Kate Webbovú.

05.06.2017 09:40
Carey Mulligan Foto: ,
Herečka Carey Mulligan na prezentácii filmu Mudbound.
debata

Tú počas vojny vo Vietname držal 23 dní v zajatí Vietkong. Novinka je adaptáciou On The Other Side: 23 Days With The Vietcong (1972), v ktorej opisuje túto skúsenosť, a 32-ročná rodáčka z Londýna sa na nej bude podieľať aj ako producentka.

O financovanie sa postará spoločnosť Topic, ktorá sa spolu s Margot Hand z Picture Films a Edet Belzberg z EBM Productions tiež podpíše pod produkciu. S nakrúcaním by mali začať na budúci rok na jar.

Snímka sa zameria na pôsobenie Webb ako vojnovej korešpondentky agentúry UPI, ktorá svojou prácou razila cestu neskorším novinárkam vo vojnových oblastiach. Počas Vietnamskej vojny ju v roku 1971 v kambodžskej džungli uniesli vietnamské komunistické jednotky. V zajatí ju držali 23 dní a verejnosť ju považovala za mŕtvu. Americký denník New York Times v tom čase dokonca vydal jej nekrológ.

Webb, ktorá prinášala správy z rôznych konfliktov a bola napríklad aj pri odchode sovietskych vojsk z Afganistanu na konci 80.rokov minulého storočia, zomrela v dôsledku rakoviny hrubého čreva v roku 2007. Mala 64 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #životopis #rola #Carey Mulligan #Kate Webb

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....