Koniec! Majiteľ troch Oscarov prekvapuje, už nebude hrať, ani nakrúcať

Britsko-írsky herec Daniel Day-Lewis plánuje odísť do dôchodku. Portálu etonline.com potvrdili správu jeho zástupcovia.

21.06.2017 12:12
Herec Daniel Day-Lewis na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Daniel Day-Lewis na archívnom zábere.
debata

„Daniel Day-Lewis už nebude pracovať ako herec. Je veľmi vďačný všetkým spolupracovníkom i publiku. Je to jeho osobné rozhodnutie a on ani jeho zástupcovia sa k tejto veci už nebudú vyjadrovať,“ uviedli vo vyhlásení.

Posledným filmom rodáka z Londýna bude dráma Phantom Thread, ktorej réžiu i scenár má na starosti Paul Thomas Anderson. Film z prostredia módy odohrávajúci sa v Londýne v 50. rokoch minulého storočia bude už druhou spoluprácou 46-ročného filmára a 60-ročného herca.

Day-Lewis sa predtým predstavil v Andersonovej snímke Čierna krv (2007), za ktorú si vyslúžil Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Pre Daniela Day-Lewisa je to zároveň prvá filmová rola od životopisnej historickej drámy Lincoln (2012), v ktorej stvárnil titulného hrdinu, pričom tiež získal cenu americkej Akadémie filmových umení a vied. Phantom Thread plánujú v USA predstaviť 25. decembra.

Daniel Day-Lewis má na konte dovedna tri Oscary. Svoju prvú cenu Akadémie si odniesol už v 1990 za životopisnú drámu Moja ľavá noha. Na ďalšie dva Oscary ho nominovali za snímky V mene otca (1993) a Gangy New Yorku (2002). Je jedným z najvyberavejších súčasných hercov.

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #koniec #Daniel Day-Lewis

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...