Tragická nehoda na nakrúcaní Walking Dead: Kaskadér prišiel o život

Pri nakrúcaní ôsmej série populárneho seriálu Walking Dead (2010), známeho aj pod názvom Živí mŕtvi, sa smrteľne zranil kaskadér.

16.07.2017 00:00
Michael Cudlitz ako Abraham a herečka Danai... Foto: ,
Archívny záber zo seriálu Walking Dead.
debata (5)

John Bernecker počas stredajšieho nakrúcania spadol a utrpel vážne zranenia hlavy, ktorým následne podľahol, informoval v piatok koroner z Coweta County Richard Hawk. Ako uviedol, Bernecker, ktorý si zahral napríklad vo filmoch Logan: Wolverine (2017) či Rýchlo a Zbesilo 8 (2017), zomrel v dôsledku tupého nárazu hlavy a jeho smrť považujú za náhodnú.

Nehodu už vyšetruje americká Agentúra pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (OSHA) a odborová organizácia Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA). Ako informoval portál Deadine, ide o prvé úmrtie kaskadéra v USA po sedemnástich rokoch.

Podľa zdrojov portálu Bernecker s ďalším hercom nacvičoval bojovú scénu, ktorá sa mala skončiť pádom z balkóna, ale kaskadér zle našliapol a zrútil sa na betónovú podlahu. V nemocnici ho vyhlásili za mozgovo mŕtveho a v piatok ho odpojili od prístrojov.

Berneckerova rodina sa rozhodla darovať jeho orgány potrebným cez neziskovú organizáciu LifeLink of Georgia, píše ďalej Deadline. Televízia AMC, ktorá za vznikom seriálu stojí, zase v piatok oznámila, že pre kaskadérovu nehodu dočasne pozastavuje nakrúcanie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #úmrtie #kaskadér #Walking Dead

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...