Fešák z obrazoviek aj zlý chlapec! Rhys-Meyers oslavuje 40-ku

Írsky herec Jonathan Rhys-Meyers, narodený 27. júla 1977, je filmovým fanúšikom známy zo snímok Blafuj ako Beckham, Zamatová extáza či Match Point.

27.07.2017 18:00
debata
Herec Jonathan Rhys Meyers na zábere z premiéry... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Jonathan Rhys Meyers Herec Jonathan Rhys Meyers na zábere z premiéry seriálu Roots.

Na televíznej obrazovke stvárnil Elvisa Presleyho v biografickej seriáli Elvis, čo mu prinieslo Zlatý glóbus, a tiež kráľa Henricha VIII. v historickej dráme Tudorovci.

So snímkou ​​Blafuj ako Beckham prišiel Rhys-Meyers v roku 2002 aj do Karlových Varov. Film, ktorý odštartoval aj úspešnú kariéru britskej krásky Keiry Knightleyovej, rozpráva o osemnásťročnom indickom dievčati Jess, ktoré miluje futbal a chcela by byť rovnaká ako jej idol – futbalista Beckham. Pohľadný mladík bol k videniu aj vo filmoch guvernantka či Strata sexuálnej nevinnosti.

Rhys-Meyers sa narodil v roku 1977 v írskom Dubline, neskôr sa jeho rodina presťahovala do Corku. Otec rodinu opustil, keď mal Jonathan tri roky, a zanechal jeho matku so starosťou o neho a troch mladších bratov. Rhys-Meyersove problémy potom kulminovali v dobe dospievania a vyvrcholili v šestnástich vylúčením zo školy. Objavil ho však castingový agent a pozval ho na konkurz.

zväčšiť Herec Jonathan Rhys Meyers ako Alexander... Foto: SITA/AP, Jonathon Hession
Jonathan Rhys Meyers Herec Jonathan Rhys Meyers ako Alexander Grayson v seriáli Dracula.

Výraznejšiu príležitosť mu dala až politická dráma Michael Colins a predovšetkým fiktívna hudobná biografia Zamatová extáza. Hranie vraj Jonathana zachránilo od ulice a väzenia. Nie však od drog a alkoholu, keďže herec musel absolvovať niekoľko odvykacích kúr a pre jeho problémy s návykovými látkami bolo údajne ohrozených aj niekoľko projektov. Posledné roky sa však drží v úzadí a zdá sa, že svojich démonov závislosti skrotil.

Rhys-Meyers tiež netají, že má rád hudbu, najviac asi legendárneho Boba Marleyho. Sám je talentovaný hudobník, spieva írske tradicionály a svoje vlohy predviedol aj v snímke Zamatová extáza, ktorý ťaží z nedávnej histórie pop kultúry prvej polovice sedemdesiatych rokov. Pracoval tiež ako model v reklamnej kampani pre parfumy Hugo Boss.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #drogy #film #jubileum #štyridsať #Jonathan Rhys Meyers

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...