Videl Chucka Norrisa omdlieť pri zabíjaní kapra! Teraz mu fandí

Herec opavského divadla Martin Valouch sa stal vďaka reklame mobilného operátora jednou z tvárí Vianoc v Česku.

21.12.2010 06:00
Martin Valouch a Chuck Norris (vľavo) Foto:
Dvojica z reklamy: Český herec Martin Valouch a americká hviezda akčných filmov Chuck Norris (vľavo). Pozná ich celé Česko.
debata

Bol pri tom, keď sa hrdina akčných filmov Chuck Norris učil zabíjať kapra, zoznámil ho s programami kábelovej televízie a dokonca mu predviedol vlastnú verziu bojového umenia. Väčšina televíznych spotov sa vďaka káblovému vysielaniu či serveru Youtube dostala aj do slovenských domácností.

S americkým hercom nakrútil Valouch dohromady až dvanásť spotov. Po spoločnej práci priznáva, že hoci nepatril k priaznivcom akčného hrdinu, po nakrúcaní na Barrandove sa ním stal.

„Akčné filmy nie sú moja šálka kávy, ale fanúšikom Chucka Norrisa som sa po tomto nakrúcaní skutočne stal. Už ním aj zostanem,“ povedal herec. Tvrdí, že nemá rád vyhlásenia hercov o tom, ako bolo to či ono nakrúcanie úžasné. „Veľmi im neverím, keď tvrdia, aká skvelá partia sa vytvorila,“ povedal. Presne takú skúsenosť si však z nakrúcania s Norrisom odniesol sám. „Chuck sa ku všetkým správal priateľsky, bol veľmi príjemný, mal stále dobrú náladu. Keď sa musel nejaký záber pripravovať dlhší čas alebo sa viackrát opakoval, vždy trpezlivo čakal a nedal ani mrknutím oka najavo, že sa mu to nepáči,“ uviedol Valouch.

S hercom strávil v Prahe štyri dni. Každý deň nakrúcali tri reklamy. V jednej Norris napríklad omdlie, keď má zabiť kapra. Aj v ďalších si z neho autori robia žarty. To podľa Valoucha bral Američan s nadhľadom. „Chuck preukázal, že má skvelý zmysel pre humor. Veľmi ochotne sedel a skvelo zahral to, čo od neho režisér chcel. Pri nakrúcaní vtipy aj vymýšľal,“ uviedol tatko z reklamy.

K nakrúcaniu s Norrisom sa dostal náhodou. Kastingy veľmi nenavštevuje a tento bol vraj jeho štvrtý. Zo začiatku cestu bral skôr ako výlet do hlavného mesta. „Zahral som niekoľko improvizovaných scénok a urobil som si krásnu prechádzku po Prahe. Tým som celú záležitosť považoval za uzavretú.“

Mýlil sa však a po dvoch dňoch ho pozvali do druhého kola. Potom už nasledovali štyri nakrúcacie dni a dnes ho v Česku pozná takmer každý. „Neustále mi volajú a píšu známi aj kolegovia. Mám radosť, že ohlasy sú pozitívne,“ zveril sa Valouch. Dodal ale, že sa objavili aj pochybovačné ohlasy. Niektorí ľudia nechceli uveriť, že Norris nakrúcal v Česku. „Dostávam otázky, či je Chuck pravý a nejde o dvojníka alebo fotomontáž,“ vysvetlil.

O tom, koľko mohla hviezda akčných filmov za kampaň dostať, sa baviť nechce. „Ja som si za honorár kúpil pekný telefón. Čo si kúpil Chuck? Na to sa musíte spýtať jeho,“ odpovedal s úsmevom. Dodal ale, že nielen peniaze boli pri tejto práci dôležité. „Zážitok, ktorý mám z nakrúcania, sa predsa peniazmi vyvážiť nedá,“ myslí si 37-ročný herec.

debata chyba

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...