Herečka nového Svěrákovho filmu: Čo jej povedala Šafránková?!

Do slovenských kín prichádza kín od Jana a Zdeňka Svěrákovcov Po strništi bos. Hlavnú ženskú úlohu v ňom stvárnila Tereza Voříšková.

20.08.2017 00:00
Herečka Tereza Voříšková vo filme Po strnisku... Foto:
Herečka Tereza Voříšková vo filme Po strnisku bosý.
debata

Keďže film čerpajúci zo spomienok na časť detstva, ktorú Zdeněk Svěrák prežil počas vojny na dedine, je prequelom snímky Obecná škola, Voříšková vlastne stvárňovala postavu, ktorú v Obecnej škole hrala Libuše Šafránková.

„Stretla som sa aj s Libuškou a tá mi povedala, nech si to hrám, ako chcem a ja som bola štrnásť dní nervózna a potom som sa rozhodla, že si to teda budem hrať ako chcem! A Jan súhlasil tiež. Takže sa mi hralo výborne,“ vyhlásila Voříšková na tlačovej konferencii.

"Libuška so Zdeňkom Svěrákom sú pre mňa absolútne idoly, asi by sme sa zbláznili, keby sme to chceli stvárniť ako oni. Takže som to brala tak, že Jan vie, čo robí a že to bude jednoducho trošku iný film,“ poznamenala sympatická rodáčka z Prahy, ktorá u Jana Svěráka na kastingu zabodovala z viacerých dôvodov. „Tereza u mňa zvíťazila tým, že mala zo všetkých adeptiek najväčšiu nehu a že je pekná, aj keď sa nesmeje – tá maminka sa tam totiž veľmi nesmeje,“ povedal režisér Jan Svěrák na jej adresu.

V hlavnej úlohe sa v snímke predstavil Alois Grec, jeho matku si zahrala Tereza Voříšková a otca stvárnil Ondřej Vetchý. Do role deda Jan Svěrák obsadil Jana Třísku, ktorý si v Obecnej škole zahral učiteľa Igora Hnízda. Poslednú z ústredných postáv stvárnil Oldřich Kaiser. Okrem nich sa vo filme objavia i Zuzana Stivínová, Petra Špalková, či samotný Zdeněk Svěrák, ktorý je i spoluautorom scenára.

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #Libuše Šafránková #Po strnisku bosý #Tereza Voříšková

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...