Dlouhý pri prvom zoznámení: Vicu Kerekes si splietol s kolegyňou!

Český herec Michal Dlouhý rád sleduje detektívky. „Teraz ich je na obrazovkách pomerne veľa, ale keď je detektívka dobrá a dôvtipná, tak si ju rád pozriem,“ povedal.

26.08.2017 09:00
Michal Dlouhý Foto:
Michal Dlouhý a Vica Kerekes v seriáli Kapitán Exner.
debata

Práve preto prijal i ponuku účinkovať v novom detektívnom seriáli Kapitán Exner, ktorý bude mať premiéru v nedeľu 27. augusta na Prima Plus. „Kapitán Exner je iná detektívka ako ostatné. Nie je tam toľko krvi ani naháňačiek. Musí sa skôr premýšľať hlavou, a to ma baví,“ poznamenal známy herec.

Kapitán Exner je podľa neho gentleman s vycibreným vkusom. „Je to človek, ktorý si ctí zásady a diplomaciu a takých ľudí je dnes už, bohužiaľ, málo,“ podotkol Dlouhý, ktorému k stvárneniu postavy dopomohol podľa vlastných slov najmä oblek.

„V našej profesii sa hovorí, že kostým dopomôže vytvoriť postavu, veď poznáte slávny výrok šaty robia človeka. Ten oblek mi veľmi pomohol. Je zaujímavé, že pri generálke dostanete napríklad oblečenie vandráka a hrozne vás to v tej úlohe posunie. Keď je kostým dobre zvolený, je to veľká pomoc. Aj keď nosiť oblek v letných horúčavách napríklad trinásť hodín denne nie je nič príjemné,“ zdôraznil herec.

S knihami Václava Erbena, podľa ktorých seriál nakrútili, sa zatiaľ nestretol. „Videl som iba ich filmové spracovanie s Jiřím Kodetom a Jiřím Valom. Tie príbehy sme museli však posunúť do súčasnosti, takže ten seriál je trochu z inej šálky. Aj keď gro Exnera, jeho oblek, auto a gentlemanstvo zostali rovnaké. Keby som to zahral aspoň z polovice tak dobre, ako páni herci predo mnou, tak budem spokojný,“ povedal Dlouhý, popri ktorom sa na televíznych obrazovkách v novej detektívke objaví aj slovenská herečka Vica Kerekes a českí herci David Novotný či Jan Vondráček.

„S Davidom sme spolužiaci z konzervatória a s Janom sme nakrúcali Sametových vrahov, takže s ním sa tiež poznáme už dlho. S Vicou som sa nepoznal. Splietol som si ju s jej kolegyňou. Aj som jej to povedal, aby vedela, aký mám humor,“ zasmial sa Dlouhý.

Kapitána Exnera považuje 48-ročný rodák z Prahy za svoju prvú veľkú rolu policajta. „S bratom sme v Českej televízii robili kedysi film Domina, tam sme obaja hrali kriminalistov. A ešte v ranom veku som hral vyšetrovateľa vo filme Divoká svině. Ale v seriáli a v takejto miere je to moja prvá rola,“ priznal Dlouhý.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #detektívka #Michal Dlouhý

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...