Emma Stone hrá slávnu tenistku. Strach premenila na famózny výkon

Jednou z najočakávanejších snímok tohtoročného Medzinárodného filmového festivalu v Toronte (TIFF) bola Battle of the Sexes s Emmou Stone a Steveom Carellom v hlavných úlohách.

11.09.2017 13:06
debata
Herečka Emma Stone prišla na akciu v šatách Chloe. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Emma Stone prišla na akciu v šatách Chloe. Herečka Emma Stone prišla na akciu v šatách Chloe.

Na jeho medzinárodnej premiére sa zúčastnila aj legendárna tenistka Billie Jean King.

Billie Jean King vyhrala počas svojej kariéry 39 tenisových turnajov, no najväčšiu slávu jej získalo v roku 1973 víťazstvo v slávnej Vojne pohlaví. Bol to prvý súboj muža proti žene vôbec a Billie Jean v ňom zdolala šesťnásobného grandslamového šampióna Bobbyho Riggsa, ktorého vo filme hrá Steve Carell. Billie Jean na plátne stvárnila Emma Stone. Vo filme si tiež zahrali Elisabeth Shue, Sarah Silverman a Alan Cumming.

Zľava: Herečky Julianne Nicholson, Margaret...
Herečka Alison Brie a jej manžel Dave Franco na...
+17Herečka Nicole Kidman tiež nechýbala v Toronte...

Tento životopisný film od tvorcov snímok Ruby Sparksová (2012) a Malá Miss Sunshine (2006) nezachytáva len športový súboj medzi mužom a ženou, ale aj súboj tradície proti emancipácii. Billie Jean bola prvou hráčkou, ktorá sa hlásila k lesbickej orientácii.

"Úžasnou vecou na mojej filmovej postave je fakt, že ide o skutočnú osobu. Billie Jean ovplyvnila feminizmus ako málokto v tej dobe. Nebála sa o svojich pocitoch rozprávať na verejnosti, bojovať za ne a tiež začať konverzáciu o rovnosti žien a mužov. Znamená to pre mňa veľa zahrať si niekoho s toľkou integritou a silou,“ uviedla pred premiérou Emma Stone.

Herečka tiež priznala, že čím viac času strávila s tenisovou legendou, tým viac ju ovládal strach z toho, aby ju svojím hereckým výkonom nesklamala. "Veľmi rýchlo som pochopila, že najdôležitejšie je naučiť sa dokonale choreografiu, aby som ako tenistka pôsobila naozaj dôveryhodne,“ zaspomínala si na natáčanie.

O tom, že sa jej to podarilo, svedčil aj potlesk, ktorým ju a jej hereckých kolegov obdarili diváci vo vypredanej kinosále.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #tenis #Emma Stone #Biillie Jean King

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...