Karla Gotta chcel v Nemecku každý vidieť! Piatok večer mu patril

Karel Gott si v piatok večer v Lipsku prevzal významnú nemeckú mediálnu cenu Zlatá sliepka za celoživotné dielo. Prítomní diváci mu dopriali niekoľkominútové standing ovation.

14.10.2017 10:30
Karel Gott Foto:
Karel Gott v piatok večer s čakajúcimi fanúšikmi v Lipsku.
debata (7)

Gotta, ktorý je celé desaťročia v nemecky hovoriacich krajinách vítaným hosťom hudobných šou, sa opäť od hostiteľov dočkal prívlastkov ako „zlatý hlas z Prahy“ alebo „Sinatra Východu“.

„Diváci stáli v dlhom rade na vstupenky, každý chcel Karla vidieť,“ uvítal českého speváka moderátor trojhodinového programu Kai Pflaume. Prejavil nadšenie, že Gott je po nedávnej chorobe opäť zdravý a cíti sa dobre. „So svojím trojdňovým strniskom vyzerá tak úžasne, je jednoducho sexi,“ citoval moderátor príspevok jednej dámy na nemeckých sociálnych sieťach, ktorý ocenil kondíciu 78-ročného speváka.

„Je to úžasná kariéra,“ dodala pri odovzdávaní ceny popová speváčka Stefanie Hertel a prirovnala Gotta k najväčším hviezdam nemeckého popového a rockového neba.

Karel Gott nie je prvým čekým držiteľom tohto mediálneho ocenenenia, v roku 2009 ho dostal aj bývalý prezident Václav Havel. Osobnosti z oblasti športu, hudby a televíznej tvorby, ale aj politici a zástupcovia občianskej spoločnosti dostávajú Zlatú sliepku od roku 1995. Ocenenie Zlatá sliepka je pomenované na počesť nemeckej speváčky a kabaretnej umelkyne Helgy Hahnemannovej, ktorú prezývali „sliepka“.

„Po tých slovách chvály je ťažké byť skromným,“ odvetil večer zjavne potešený Gott. Pripomenul, že v Nemecku pred 50 rokmi vydal svoju prvú platňu. Aj keď si chvíľu nemohol spomenúť na nemecké slovo míľnik (Meilenstein), povedal, že sa tým otvorila možnosť vystupovať na nemeckých pódiách. „Dôležitý nie je len ‚zlatý hlas‘, ale aj trocha šťastia,“ povedal a lesknúce sa ocenenie nakoniec pobozkal. „Tá mi v zbierke zatiaľ chýba,“ dodal. S detským televíznym zborom nakoniec nemecky zaspieval hit z animovaného seriálu Včielka Maja a pieseň Byť stále mladý.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Zlatá sliepka

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...