Udržbár z Paneláku či tvár z reklamy - Topoľský oslavuje päťdesiat

Mnohokrát ho volajú "ten z reklamy". Chcel byť pilotom či rušňovodičom, neskôr ho zaujímala medicína, no stal sa hercom. Reč je o Pavlovi Topoľskom, ktorý bude v pondelok 14. marca päťdesiatnikom.

14.03.2011 06:42
Pavol Topoľský Foto:
Herec Pavol Topoľský sa necelé tri roky pred päťdesiatkou stal znovu otcom.
debata

Rodák z Bratislavy, kde sa narodil 14. marca 1961 toho za ten čas stihol mnoho. Má štyri dcéry a vnučku, staršiu ako jeho dcéra. Ale čo je podstatné, nechýba mu dobrá nálada.

K hereckej profesii sa Topoľský dostal náhodou. Keď mal štrnásť rokov vybrali ho v bývalom Gottwaldove do hlavnej detskej úlohy a odvtedy dostával čoraz viac hereckých príležitostí.

Po maturite Pavla Topoľského prijali na Vysokú školu múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Po nej nastúpil do činohry bratislavskej Novej scény. Ešte pred pár rokmi ho poznali len návštevníci divadla a hoci má za sebou zopár filmov (napríklad V zajatí lásky, Chodník cez Dunaj, Z môjho denníka), do povedomia ľudí sa v posledných rokoch dostal v reklame ako tvár (s Janou Hubinskou) jednej z bánk (2002–2010). A ľudia si ho s ňou spojili až tak intenzívne, že niektorí ho na ulici zastavovali a žiadali o úver alebo poradenstvo.

Na Novej scéne účinkoval v muzikáli o legendárnom Jánošíkovi Na skle maľované, vo West Side Story, v bláznivej komédii britského dramatika Raya Conneya Všetko sa posralo. V Divadle West v Mandarínkovej izbe a vo francúzskej bulvárnej komédii No, nie je to jednoduché.

Pavol Topoľský je v súčasnosti známy napríklad zo sitcomov Priateľky či Kutyil s.r.o., Susedia, alebo zo seriálu Panelák. Dlhé roky sa venuje dabingu. V mnohých filmoch prepožičal svoj hlas Eddiemu Murphymu, raz Jackovi Nicholsonovi a počuli sme v ňom Cliffa Barnesa v americkom seriáli Dallas, aj doktora Frasiera Cranea v prvej sérii seriálu Frasier.

debata chyba

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...