Toto je nová kráľovná Alžbeta II.! Olivia Colman nahradí Clarie Foy

Anglická herečka Olivia Colman si zahrá v historickom seriáli The Crown (2016) americkej spoločnosti Netflix.

28.10.2017 11:00
Olivia Colman Foto: ,
Herečka Olivia Colman na odovzdávaní britských televíznych cien BAFTA v Londýne.
debata

Štyridsaťtriročná rodáčka z Norwichu sa v tretej a štvrtej sezóne ujme role britskej kráľovnej Alžbety II., v ktorej vystrieda svoju kolegyňu Claire Foy. Tá v prvej a druhej sezóne stvárnila panovníčku v skorých rokoch jej vlády.

Za seriálom The Crown stojí britský scenárista a dramatik Peter Morgan. Prvá sezóna, ktorá mala dovedna desať epizód, debutovala vlani v novembri a zamerala sa na posledné roky kráľovnej Alžbety II. ako princeznej a jej prvé roky na tróne. Okrem Foy si v projekte zahrali Matt Smith ako princ Filip, John Lithgow, ktorý sa ujal roly Winstona Churchilla, Vanessa Kirby v úlohe princeznej Margaréty či Jared Harris. Ten si zase zahral kráľa Juraja VI.. Séria má na konte dva Zlaté glóbusy. Jeden získala v kategórii Najlepší dramatický seriál a druhý si odniesla spomínaná Foy.

Britská herečka Claire Foy na zábere zo seriálu... Foto: Robert Viglasky/Netflix
The Crown Britská herečka Claire Foy na zábere zo seriálu The Crown.

Druhú sezónu The Crown ponúkne Netflix 8. decembra. Dejovo by mala bezprostredne nadviazať na udalosti z finálovej časti prvej sezóny. Záver by mal priniesť koniec funkčného obdobia britského premiéra Harolda Macmillana v roku 1963. Tretiu a štvrtú sériu projektu si spoločnosť ešte neobjednala, predpokladá sa však že seriál bude pokračovať. The Crown by mala podľa plánov sledovať šesť desaťročí Alžbetinej vlády.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #rola #The Crown #Olivia Colman

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...