Hlas z dabingu, ktorý pozná každý! Sanitrová je za mikrofónom doma

Slovenská herečka Dagmar Sanitrová sa cíti za mikrofónom v rozhlase či v dabingovom štúdiu ako doma.

29.10.2017 10:30
Herečka Dagmar Sanitrová na archívnom zábere. Foto:
Herečka Dagmar Sanitrová na archívnom zábere.
debata

„Rozhlas a dabing, to sú také moje obľúbené parkety. Na kameru som si musela zvykať,“ priznala v rozhovor. S textami však práve vďaka dabingu pri nakrúcaní seriálov problém nikdy nemala.

„Ono je to aj tým, že v dabingu sme sa vždy museli učiť texty, takže za tie roky rokúce mám tak vytrénovanú pamäť, že mi stačí len pozrieť na text a prvé dve vety viem spamäti. V dabingu to oceňovali, lebo som šla hercovi hneď presne na ústa,“ poznamenala herečka.

„Je to všetko vec zvyku, ako keď sa naučíte šoférovať, musíte naraz pracovať s plynom, spojkou, pedálmi, tak je to to isté, ako keď máte sluchátka, do uší vám ide originál, medzitým musíte už čítať text a sledovať herca, ako hrá a napasovávať sa na jeho ústa. Je to vec tréningu a rokov. Všetko je raz prvý raz, človek je vytrasený, no časom sa naučí,“ poznamenala 55-ročná rodáčka z Martina.

Dabing vníma podľa vlastných slov dnes už celkom inštinktívne. „To časom tiež príde. Zbadáte ženu na obraze a buď je nežnejšia alebo je taká ženskejšia alebo je to zrelá žena a úplne inštinktívne ju nahovoríte,“ uviedla herečka, ktorá okrem hraných filmov a seriálov obľubuje dabovať aj rozprávky. „Kreslenky mám veľmi rada, v nich môže byť tá naša detská duša úplne naplnená a človek sa vyblbne,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #kamera #Štúdio #dabing #Dagmar Sanitrová

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...