Sexbomba Margot Robbie ako vulgárna korčuliarka. Bude z toho Oscar?

Herečku Margot Robbie spájajú už v týchto dňoch s oscarovým súbojom. Jej stvárnenie krasokorčuliarky Tonye Hardingovej je podľa kritikov výnimočné.

08.11.2017 09:00
debata
Herečka Margot Robbie v šatách Louis Vuitton. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Margot Robbie v šatách Louis Vuitton. Herečka Margot Robbie v šatách Louis Vuitton.

Blondínka, ktorú preslávila najmä rola zvodnej krásky vo filme Vlk z Wall Street, sa pre film musela naučiť korčuľovať. Trénovala päť dní v týždni, aby to zvládla a na ľade predviedla uveriteľný výkon. „Jasné, že som nevedela ani stáť na korčuliach. Ľudia sa ma pýtali, ako to je možné. Ja som vyrástla na Gold Coast, tam sa nekorčuľovalo,“ zavtipkovala si austrálska rodáčka v rozhovore pre ET Online.

Kým jej neosvetlili pozadie príbehu – ktorého súčasťou je aj Hardingovej zosnovaný útok na súperku Nancy Kerriganovú – netušila, o koho ide. „Mala som asi štyri roky, keď sa to celé udialo. A nepoznala som Tonyu Hardingovú. Myslela som si, že scenárista je taký kreatívny a prišiel sám od seba s tými podivnými charaktermi a absurdnými nehodami,“ komentovala herečka.

Herečka Margot Robbie v šatách Louis Vuitton.
Herečka Amy Adams.
+18Herečka Elizabeth Olsen.

Pre rolu Hardingovej ju, samozrejme, museli upraviť. Dostala protetické výplne tváre, aby pôsobila drsnejšie a každý deň na pľaci jej aplikovali na tvár ťažký a výrazný mejkap, ktorý bol taký typický pre obdobie 90-tych rokov aj pre Hardingovú samotnú. Vďaka náročnému tréningu, ktorý údajne trval až štyri mesiace, bola Robbie schopná predviesť pred kamerou sama niektoré základné scény. Pri napodobňovaní Hardingovej pohybov a figúr na ľade si však tvorcovia museli pomôcť aj so špeciálnymi efektmi a profesionálnymi korčuliarmi.

Na nedávnom vyhlásení cien Hollywood Film Awards (galéria vyššie) si film odniesol trofej pre najlepší ansámbl. Popri Robbie žiari na plátne aj herečka Allison Janney, ktorá stvárňuje jej mamu.

Krasokorčuliarka Tonya Hardingová a jej hlavná súperka Nancy Kerriganová boli obe reprezentantky USA. V roku 1994 sa obe športovkyne mali stretnúť v kvalifikácii o miesto na olympijské hry v Lillehammeri. Keď sa 6. januára 1994 vracala Kerrigan z tréningu, v zákulisí štadióna ju prepadol maskovaný muž a zranil jej kolená. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o násilníka z Arizony, ktorého si objednal manžel Tonye Hardingovej a ktorý tento čin vykonal za odmenu 100-tisíc dolárov. Usvedčujúca bola nahrávka, ktorú získalo FBI a následne aj svedectvo Hardingovej manžela Jeffa Gilloolyho, ktorý svedčil na súde proti svojej polovičke. Hardingovú v marci 1994 odsúdili k trojročnej podmienke, odškodnému 160-tisíc dolárov a 500 hodinám verejných prác.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Oscar #krasokočuľovanie #Margot Robbie #Tonya Harding

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...