Kniha, ktorá vznikala zhruba dva roky, obsahuje vyše 150 receptov zozbieraných od divákov Telerána. Na príprave jednotlivých jedál, ktoré si v knihe našli svoje miesto, sa okrem všetkých moderátorov Telerána podieľali aj štyria kuchári spolupracujúci s reláciou – Daniel Hrivňák, Talian Andrea Ena, Miroslava Luberdová a Martin Smrek z Vegánskych hodov. Tí napokon knihu pokrstili svojimi obľúbenými ingredienciami, kurkumou, ryžou, čiernou soľou a šafránom.
Moderátori Telerána neskrývajú veľkú radosť. „Povedali sme si, že by bolo celkom fajn, keby nám diváci posielali recepty a my ich uvaríme. A bude to aj o tom, ako Teleráno funguje, ako tam papáme, som rada, že sa to podarilo,“ povedala Lenka Šóošová.
„My všetci sme boli vykonávatelia a realizátori receptov našich divákov, podieľali sme sa na tom všetkom, chodievali sme variť. A aký je to pocit? Keď tú knihu teraz vidím, tak fakt super. Už chápem, že to existuje. Verím, že sa ľudia potešia. Hlavne, sú v nej recepty, ktoré sú jednoduché a rýchle a zvládne ich hocikto, aj moderátor Telerána,“ zasmial sa Roman Juraško.
„Cítim sa veľmi dobre, pretože to trvalo nie krátky čas, kým sme to dali celé dokopy. Dnes, keď tú knihu vidím, som veľmi rada, že je na svete,“ uzavrela Kveta Horváthová.