Gróf de Peyrac oslavuje 90! Aký bol jeho život po Angelike?

Hoci sa Robert Hossein preslávil ako kritikou oceňovaný divadelný režisér, pre divákov zostáva navždy spätý s rolou tajomného grófa de Peyrac zo známej série o Angelike.

30.12.2017 11:30
Robert Hossein Foto:
Robert Hossein vo filme Angelika a sultán (1968).
debata (2)

Francúzsky herec, režisér a scenárista, ktorý 30. decembra oslavuje deväťdesiate narodeniny, má v obľube najmä inscenácie o veľkých historických osobnostiach. Režíroval napríklad hry Sloboda alebo smrť, To bol Bonaparte, Ben Hur či Nemajte strach (o pápežovi Jánovi Pavlovi II.).

„Prežil som päť rokov len s Angelikou. Bolo to šialené. Stratil som svoju totožnosť. Ako povedala moja žena, môžeš natočiť napríklad sto filmov, ale na tvojom hrobe bude len busta Peyraca aj s jeho jazvou,“ povedal Hossein pred rokmi k svojej najslávnejšej ú­lohe.

Po natočení tejto série pritom radikálne zmenil svoj život. Ako filmová hviezda všetko nechal tak a odišiel hrať divadlo do francúzskeho mesta Remeš 3000 za frankov mesačne. Neskôr sa do rodného Paríža vrátil, šéfoval napríklad divadlu Marigny.

Omar Sharif (vpravo) a  Robert Hossein na... Foto: SITA/AP, Jacques Brinon
Omar Sharif, Robert Hossein Omar Sharif (vpravo) a Robert Hossein na archívnej snímke z roku 2012.

Hossein (vlastným menom Hosseinoff) je synom skladateľa azerbajdžanského pôvodu Andrého Hosseina a komediálnej herečky pochádzajúcej z Ukrajiny. Už ako 14-ročný začal navštevovať herecké kurzy, na divadelnej scéne sa prvýkrát objavil o päť rokov neskôr, vo filme potom debutoval ako 21-ročný.

Robert Hossein a  Michèle Mercier vo filme...
Robert Hossein vo filme Angelika a sultán (1968).
+2Princezná Stephanie a Robert Hossein v roku 2009.

Hossein si zahral napríklad v snímkach Hudba (1967), Zakázaní kňazi (1973), Profesionál (1981) alebo Muž a jeho pes (2009) v hlavnej úlohe s Jeanom-Paulom Belmondom.

Nositeľ rádu Čestnej légie je tretíkrát ženatý. V 50. rokoch bola jeho prvou manželkou slávna herečka Marina Vlady, s ktorou má herec dvoch synov. Nasledovalo krátke, 2-ročné manželstvo so scenáristkou Caroline Eliacheff. Od roku 1974 žije v treťom manželstve s francúzskou herečkou Candice Patou. Hossein má štyroch synov – Pierra, Igora, Nicholasa (stal sa rabínom) a Juliena.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Angelika #Robert Hossein #jubileá hviezd

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...