Odskočil si na 'malú' a objavil rozprávku! Aj takto nakrúca Troška

Český režisér Zdeněk Troška sa na všetky svoje filmy do detailu pripravuje.

12.01.2018 08:30
Zdeněk Troška (v strede) s hercami z novej... Foto:
Český režisér Zdeněk Troška (v strede) s hercami z novej rozprávky Čertoviny - zľava: David Gránsky, Sara Sandeva, Dominik Benedict a Richard Jaroslav Müller.
debata (1)

„Preto som všetky filmy točil len mesiac. Je to o tom, ako to máte vopred pripravené. Ja si vždy pred nakrúcaním prejdem s asistentom jednotlivé lokácie. Obídem si ich, niekedy aj viackrát, zistím, kde je ten záber najkrajší, všetko si zorganizujem a až potom idem točiť. Nerobím to, keď je už na mieste štáb, to je strata času,“ povedal.

„Tak to bolo aj pri Čertovinách – dvakrát sme si všetky miesta obišli, najprv na jar, potom začiatkom leta a až potom sme sa pustili do točenia,“ dodal 64-ročný rodák zo Strakoníc.

Na pekné miesto však občas natrafí aj celkom náhodne. „Stáva sa to, niekedy vám aj napriek obchôdzkam a prípravám pekné miesto unikne a objavíte ho až počas natáčania. Keď sme točili Čertoviny, odskočil som si napríklad iba na malú a zrazu som objavil také jačmeňové pole s vlčími makmi. Hovorím si ‚Ježiši Mária! Vlčie maky a ten jačmeň! To je úplne rozprávkové!‘ a hneď som to miesto zakomponoval do záberu. Natiahli sme tam koľaj a natočili Saru (Saru Sandevu, pozn. red.), ako kráča cez maky a spieva. Bol to vlastne taký vécé záber,“ zasmial sa Troška.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #film #nakrúcanie #Zdeněk Troška

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...