Vyrehotaná Mórová aj elegán Kukura! Herci uviedli Inšpektora Maxa

V jednom z bratislavských multiplexov uviedli v stredu večer v slávnostnej premiére prvý diel česko-slovenského televízneho seriálu Inšpektor Max Jiřího Chlumského.

25.01.2018 14:17
Jiří Chlumský Foto:
Režisér Jiří Chlumský (v strede) s hercami Jurajom Kukurom (vľavo) a Ľubomírom Paulovičom.
debata (3)

Jedenásťdielna kriminálna séria v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom otvára v každej svojej časti samostatný príbeh, pričom poukazuje nielen na jednotlivé kriminálne prípady, ale vykresľuje i život samotného inšpektora Maxa, nekonvenčného muža, ktorý vo svojej profesii pôsobí už roky a svoju vyšetrovateľskú prax zakladá najmä na úprimnom slove a svojom jedinečnom vyžarovaní.

„Ja mám Maxa rád, pretože je zraniteľný a pretože je to človek, ktorý má v sebe veľkú lásku k ľuďom, hoci to vyzerá naopak, no to celé je len pancier a celý jeho život je boj o spravodlivosť, o tom pomáhať slabším aj za cenu komfortu vlastného života,“ povedal predstaviteľ hlavnej postavy Juraj Kukura.

zväčšiť Herečka Diana Mórová sa musela na telefonáte... Foto: Profimedia
Diana Mórová Herečka Diana Mórová sa musela na telefonáte naozaj skvelo baviť. Na snímke aj s režisérom Jiřím Chlumským (vpravo a hercom Marianom Mitašom.

Práca na seriáli bola podľa režiséra Jiřího Chlumského výnimočne náročná. „Povedal by som, že to bolo mimoriadne ťažké, pretože seriál tohto rozsahu sa nedá urobiť len tak, tomu sa musíte venovať naplno a pokiaľ máte tú ambíciu z toho urobiť niečo, čo by vás tešilo a aby ste si hovorili, že ste neurobili zlú vec a nežili ste ten rok zbytočne, tak vás to zaväzuje k tomu, že sa na to veľmi intenzívne koncentrujete. A keď to skončí, tak musíte zhodnotiť len jedno: Malo to zmysel alebo to nemalo zmysel? Ja si myslím, že táto práca a stretnutie s Jurajom jednoznačne zmysel mali,“ podotkol režisér.

Okrem Kukuru sa v seriáli objavia aj Ľubomír Paulovič, Tereza Brodská, Diana Mórová, Dušan Jamrich či Igor Bareš. Spomenutá Mórová sa na stredajšej premiére objavila aj osobne a zjavne bola v dobrej nálade. Momentky fotografov, ktoré ju zachytili pri telefonickom rozhovore, ukázali „vyrehotanú“ herečku vo veľmi živelnej nálade.

Prvý diel seriálu, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS a Českej televízie, uvedú v premiére na Jednotke v nedeľu 28. januára o 20:30. Ďalšie časti budú vysielať každý týždeň v rovnakom čase.

O seriáloch čítajte viac aj na novom webe Pravda.sk – Oserialoch.prav­da.sk

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #režisér #Diana Mórová #Juraj Kukura #Inšpektor Max

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...