Kukura si obľúbil inšpektora Maxa: Je zraniteľný, to sa mi páči

Slovensko-česká televízna novinka Inšpektor Max má za sebou bratislavskú premiéru.

27.01.2018 10:00
Juraj Kukura Foto: ,
Herec Juraj Kukura stvárňuje hlavnú úlohu v novom pripravovanom seriáli Inšpektor Max.
debata (2)

„Mám ho rád, pretože je zraniteľný. Tá zraniteľnosť a jeho láska voči ostatným ľuďom je strašne silná, hoci na prvý pohľad to vyzerá naopak. Všetko ostatné je len ‚krunier‘, celý jeho život je boj o spravodlivosť – pomáhať slabším, ochrániť slabších – aj za cenu komfortu vlastného života,“ povedal Kukura, predstaviteľ svojrázneho kriminalistu a spoluautor námetu.

Jeho seriálový Max je Slovák, ktorý sa pred rokmi odsťahoval do Česka. Od tej doby žije v Prahe a pracuje na pražskej kriminálke. Kriminálne prípady nepoznajú hranice, a tak sa veľakrát dostáva na Slovensko, kde sa musí vyrovnať so svojou vlastnou minulosťou.

„Inšpektor Max sa výrazne odlišuje od ostatných seriálov tým, že máme jedného hlavného hrdinu namiesto skupiny kriminalistov, ktorí prípad vyšetrujú. Toto je herecké sólo Juraja Kukuru,“ podčiarkol na margo série filmov režisér Jiří Chlumský. „V tomto seriáli sa nebojíme humoru a ani my, ani hlavný hrdina sa neberieme tak smrteľne vážne. Tieto aspekty podľa mňa náš seriál zásadne odlišujú od zvyšku,“ dodal.

Maxovho mladého kolegu hrá v 11-dielnom seriáli český herec Róbert Hájek, kapitána Vargu Ľubomír Paulovič. V ďalších úlohách sa predstavia Igor Bareš, Tereza Brodská, Mária Havranová, Diana Mórová, Barbora Jánová a iní. Prvý diel krimisérie uvidia diváci na Slovensku v nedeľu 28. januára večer na Jednotke.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Juraj Kukura #zraniteľnosť #Inšpektor Max

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...