Víťaz šou Zem spieva: Ďakujem celej Terchovej! Čaká ho celosvetové turné

V sobotu večer si prvenstvo vo folklórnej šou Zem spieva vybojoval pätnásťročný heligónkar Martin Repáň z Terchovej. Predstaví sa na pódiách v Európe, Amerike, Ázii a Austrálii.

26.03.2018 09:45
Martin Repáň Foto:
Víťaz šou Zem spieva, Martin Repáň z Terchovej.
debata (5)

O jeho víťazstve rozhodli televízni diváci formou SMS hlasovania. Celkovo prišlo do finále 80 697 hlasov, z ktorých si najviac odniesol práve mladý hudobník.

„Som veľmi dojatý, vôbec som taký úspech nečakal, pretože v Zem spieva bola veľká konkurencia. Chcem sa poďakovať za podporu najmä mojim rodičom, divákom a priaznivcom, učiteľom, celej Terchovej a Andrejovi Dostálovi za jeho pomoc pri príprave finálového vystúpenia“, povedal šťastný hudobník, ktorého už v pondelok čakajú talentové skúšky na konzervatórium.

Martin si ako absolútny víťaz odnáša od RTVS aj exkluzívnu možnosť vystúpiť na celosvetovom turné. „So svojím umením sa Martin predstaví pred našimi krajanmi, ale aj ďalšími priaznivcami na pódiách v Európe, Amerike, Ázii a Austrálii. Z turné pre divákov RTVS vznikne dokument, ktorý účinkovanie folklóristov zaznamená pre nás všetkých“, uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Martin Repáň z Terchovej s hercom Marekom Ťapákom.
Víťaz šou Zem spieva, Martin Repáň z Terchovej...
+2Víťaz šou Zem spieva, Martin Repáň z Terchovej...

Folklórna šou Zem spieva zažila v sobotu večer svoje veľké finále, ktoré si pozrelo 433 000 divákov v cieľovej skupine 12+. Desiati súťažiaci sa spolu so svojimi lokálpatriotmi predstavili televíznym divákom v programe nabitom originálnymi vystúpeniami.

Druhý ročník šou zhodnotil aj režisér programu, Peter Núñez. "Neviem presne, či sa mám tešiť alebo byť smutný z toho, že je to za nami. Projekt Zem spieva je pre mňa výnimočný permanentným pocitom tekutého sviatku, čistej radosti a výnimočnej krásy. Aj by som zagratuloval víťazovi, ale neurobím to, pretože o víťazstvo v tejto šou naozaj nejde. Som šťastný, že som bol súčasťou Zem spieva 2“ zhodnotil režisér.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Zem spieva #Martin Repáň

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...