Polívková nikdy neskúšala internetovú zoznamku

Česká herečka Anna Polívková nikdy neobjavila čaro internetových zoznamiek.

16.04.2018 16:51
Anna Polívková Foto:
Anna Polívková na archívnom zábere.
debata

„Tak to mi naozaj nikdy nenapadlo. Raz sme akurát sedeli s kamoškami pri televízii a tam dole bežali tie zoznamovacie inzeráty, tak sme niekomu zo srandy napísali. Potom sme sa ospravedlnili, že sme len skúšali, či to funguje a ako odozva nám prišli pekné nadávky, ‚Ty krava, čo si o sebe myslíš?‘ a podobne,“ prezradila v rozhovore umelkyňa, ktorá sa spolu s hercom Petrom Vaněkom ukázala v Bratislave v predstavení 8GB tvrdýho porna austrálskeho autora Declana Greena. To spoločne odohrali v rámci Medzinárodného festivalu osobností českého a slovenského divadla, ktorý sa konal od pondelka do piatku v Ateliéri Babylon.

Tragikomická hra odhaľuje práve tému zoznamiek a predstavy a priania ľudí, ktorí žijú svoje životy na sociálnych sieťach. „Ja tomu hovorím, že to je taká antilove story. Je to o ľuďoch, ktorí si neveria a neveria ani tomu, že by mohli byť hodní lásky. Tú lásku chcú z úplne iného dôvodu. Ani sa vlastne nemajú radi, ale tak nejako spolu skončia… Myslím, že to aj celkom okolo seba vídam, že ľudia sú často spolu, len aby neboli sami,“ poznamenala dcéra Bolka Polívku. „Našťastie sa nám v tom predstavení podarilo nájsť miesta, ktoré sú aj odľahčené a potom zas miesta, ktoré ten dej vracajú naspäť do života. Dalo by sa to spraviť celé smiešne, no my sme v spolupráci s dramaturgom Davidom Košťákom, ktorý hru adaptoval do českých reálií, zvolili radšej túto cestu a odozvy sú skvelé. Už ten názov sám o sebe… Je zaujímavé, ako to ľudí láka, nezľaknú sa, ale sú z toho zmätení. Potom prídu a uvidia, o čom ten príbeh je. Je to najmä o rýchlej dobe. Ľudia dnes často nedokážu povedať, kým sú. A internet ponúka absolútnu anonymitu, môžete si tam dať fotku akú chcete, nik to nezistí, môžete tam žiť nejaký svoj nereálny život a potom je ten reálny o to zložitejší a iný,“ podotkol Vaněk.

Diváci a diváčky by mohli podľa názvu čakať v hre i nahotu, opak je však pravdou. „Nie je tam fyzická nahota, ale tie postavy sa tam dosť naplno odhaľujú. Je to skôr o vnútorných svetoch tých dvoch postáv ako o ich telách,“ povedala Polívková, ktorá sa pred slovenské publikum postavila už viac ráz. Slováci ju mohli vidieť napríklad v Štúdiu L+S v predstavení DNA, kde si zahrala spolu s otcom, v autorskej klauniáde Krasavice interkontinentální s Marthou Issovou či v kontroverznej hre Monology Vagíny. Pred Slovákmi má napriek tomu podľa vlastných slov rešpekt.

„Každé publikum sa líši. Pred Slovákmi mám často pocit, že by som mala hovoriť trochu pomalšie, keďže ja sama tiež občas ťažko rozumiem, keď na mňa hovoria rýchlo po slovensky,“ priznala Polívková. „Slováci robia ale narozdiel od Čechov častejšie standing ovation,“ zasmial sa Vaněk.

„No dôležité je, že sa na nás vôbec prídu pozrieť. Keď prídete na akékoľvek predstavenie, niečo vám to do toho života dá. Ja sám, keď som na predstavení alebo na koncerte či akomkoľvek kultúrnom zážitku, ktorý sa mi páči, tak ma to vždy vnútorne obohatí a niekam posunie,“ uzavrel sympatický herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #internet #zoznamka #Anna Polívková

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....