Ženské hviezdy Westworld dostali rovnaké platy ako muži. Takto sa tešia!

Diskusia o rovnosti žien, medzi inými aj tej platovej, podnietila niektoré veľké spoločnosti k zmenám k lepšiemu pre nežnejšie pohlavie. V týchto šľapajach kráča aj televízia HBO.

23.04.2018 08:40
debata
Herečka Evan Rachel Wood (vľavo) a jej kolegyňa... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Evan Rachel Wood (vľavo) a jej kolegyňa Thandie Newton Herečka Evan Rachel Wood (vľavo) a jej kolegyňa Thandie Newton. Prvá v nohavicovom kostýme Altuzarra, druhá v nohavicovej kreácii Osman.

Známa káblová spoločnosť, ktorá produkuje množstvo vlastných televíznych projektov, sa rozhodla hercom a herečkám vo všetkých svojich „produktoch“ platiť rovnako. Potvrdila to aj herečka Thandie Newton, ktorá sa už čoskoro vráti v nových epizódach seriálu Westworld.

„Všetko sa to deje práve teraz a áno, všetci sme si rovní a dostávame rovnaké platy,“ uviedla britská rodáčka pre Vanity Fair. „Je to skutočne vzrušujúce a je to bezprecedentné,“ pokračovala Newton, ktorá si myslí, že tento krok „roztrieštil mnoho skôrnatenej bolesti, nevôle a frustrácie“.

Herečka, ktorá patrí medzi hlavné hviezdy spomenutého seriálu spoločne s Evan Rachel Woodovou alebo Jamesom Marsdenom, tiež tvrdí, že už nikdy nevezme prácu, kde by dostala menej ako jej mužskí kolegovia.

Herečka Evan Rachel Wood (vľavo) a jej kolegyňa...
Herečka Evan Rachel Wood prišla v kostýme...
+4Herec James Marsden na premiére druhej sezóny...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #Thandie Newton #HBO #rovnosť

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...