Česká tenisová legenda a pravá blondínka? Neuveríte, čo tie dve spojilo!

Filmová herečka a držiteľka Oscara Reese Witherspoon v utorok oznámila, že jej produkčná spoločnosť pracuje na dokumentárnom filme o tenisovej legende českého pôvodu Martine Navrátilovej.

17.05.2018 15:05
Herečka Reese Witherspoon prišla na premiéru v... Foto: ,
Herečka a producentka Reese Witherspoon na archívnom zábere.
debata (1)

Navrátilová je „neuveriteľnou priekopníčkou v prospech žien, športovkýň, LGBTQ komunity a ďalších“, napísala na Twitteri Reese Witherspoon, ktorá má doma sošku Oscara za výkon vo filme Walk the line. Dokumentárny film sa bude zaoberať práve týmito témami, dodala herečka.

Witherspoonovej produkčná spoločnosť Hello Sunshine sa pri tomto projekte spojila s americkým novinárom Glennom Greenwaldom a producentkou Suzanne Gilbertovou, doplnila filmová hviezda.

Greenwald, investigatívny novinár a spoluzakladateľ internetovej spravodajskej stránky The Intercept, uviedol, že chce, aby film vyzdvihol sociálne a politické aktivity bývalej svetovej jednotky v ženskom tenise.

Martina Navrátilová na archívnom zábere z OSN v... Foto: SITA/AP, Paulo Filgueiras
Martina Navrátilová Martina Navrátilová na archívnom zábere z OSN v New Yorku.

„Som týmto projektom nadšený. Plní sa mi sen: s Reese Witherspoonovou pracujem na filme o svojej hrdinke z detstva, jednej z najväčších priekopníčok 20. storočia Martine Navrátilovej,“ napísal na Twitteri.

Greenwald (51) okrem toho, že zakladal webovú stránku The Intercept, je známy aj tým, že spolu s dokumentaristkou Laurou Poitrasovou zverejnil odhalenia informátora Edwarda Snowdena o americkej Národnej bezpečnostnej agentúre (NSA). Greenwald vyrastal ako homosexuál v konzervatívnej oblasti amerického štátu Florida.

Rodáčka z Prahy Navrátilová (61) je držiteľkou 18 titulov z grandslamových tenisových turnajov, a to v dvojhre žien. Z Československa, kde vládol totalitný režim, ušla v roku 1981 a čoskoro nato sa prihlásila k lesbickej orientácii. Dlhé roky je aktivistkou za práva homosexuálnych, bisexuálnych a transrodových ľudí, napísala v stredu tlačová agentúra DPA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #Reese Witherspoon #dokument #Martina Navrátilová #produkcia

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...