Krásna Vágnerová z Odsúdených sa mučí vo fitku. Pre zločiny

Výrazné lícne kosti, podmanivé hlboké oči, súmerná krása, husté vlasy - taká je Hana Vagnerová, ktorej hviezda práve prudko stúpa a ktorú nazývajú aj nádhernou.

17.10.2011 05:00
Hana Vágnerová - Odsúdené Foto:
Herečka Hana Vagnerová.
debata

Diváci si ju všimli už v seriáli Vyprávěj, teraz sa o nej hovorí v súvislosti s novým seriálom TV Nova Expozitúra, kde hrá kriminalistku. Jej postavu autori Janek Kroupa a Josef Klíma napísali podľa skutočnej policajtky Heleny Káhnovej, ktorá sa prejavila ako statočná ochrankyňa zákona, bojovníčka proti mafii. Herečka a kriminalistka sa stretli a Hana Vagnerová naberala reálnu inšpiráciu.

Kedysi sa o Hane Vagnerovej písalo skôr s účasťou ako s obdivom – dala sa na dráhu modelky a v snahe uspieť podľahla anorexii. Hana vraj vážila v pätnástich rokoch iba 37 kg. Neskôr, už ako študentka DAMU, jedla iba jedno jablko alebo paradajku denne a skončilo sa to zdravotným krachom. Chorobu prekonala, hoci, ako sama hovorí, hrozba anorexie stále kdesi v človeku drieme a aj ona ju cíti.

Medzitým však dráhu modelky opustila, stala sa herečkou a začalo sa jej dariť. Má veľa práce a tá jej nedovolí skĺznuť do stravovacích experimentov. Má už aj dosť obdivovateľov, už sa nemusí presviedčať, že je milovaná.

Pre seriál Expozitúra dokonca musela Hana Vagnerová chodiť do posilňovne a na kaskadérske tréningy. Musela sa naučiť aj strieľať a získať silu, „vykŕmiť si svaly“, aby jej výkony boli presvedčivé. Jedálny lístok jej upravil tréner. Na tréningoch sa vraj naučila všeličo – rôzne obranné aj útočné hmaty a chmaty, ale neoficiálne si odnáša najmä poučenie, že ak sa žena dostane do nebezpečenstva, najistejšie je utiecť. To je humor, Expozitúra je však o inom – o zločine a korupcii. Vagnerovej tvár sa stáva symbolom tohto boja.

Hana Vagnerová pochádza z Prahy, jej rodičia sú programátori. Hrá aj v divadle. Po prvý raz na televíznej obrazovke upútala ako dcéra Ivany Chýlkovej v seriáli On je žena. Odvtedy už hrala v takmer tridsiatich úlohách v televízii a vo filme (napr. Bathory). Hovorí, že nakrúcanie Expozitúry jej otvorilo celkom nový svet, spoznala profesiu odvážnych a statočných policajtov. Sama sa vraj snaží byť teraz odvážnejšia, rozhodnejšia a ísť do rizika.

debata chyba

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...