Arabela a Xénia opäť spolu! Spoznáte v nich princezné z roku 1980?

Jana Nagyová a Dagmar Patrasová sa stretli na oslave narodenín legendárneho režiséra Václava Vorlíčka.

12.06.2018 15:20
debata

V roku 1980 sa k divákom dostal seriál Arabela, pod ktorý sa podpísal ako režisér Václav Vorlíček. Zrodil sa fenomén, ktorý divákov, nielen detských, oslovuje dodnes. Na obrazovke vďaka Arabele zažiarilo množstvo hercov, medzi nimi aj dve princezné – Arabela a Xénia. Stvárňovali ich herečky Jana Nagyová a Dagmar Patrasová. Obe dámy prijali pozvanie na oslavu 88. narodenín slávneho režiséra, ktorá sa konala na zámku Horšovský Týn. Princezné si bok po boku vychutnali príjemnú oslavu v kruhu niekdajších kolegov, ktorí prišli zablahoželať Vorlíčkovi.

Jana Nagyová (vľavo)  a  Dagmar Patrasová na... Foto: Profimedia
Jana Nagyová (vľavo) a Dagmar Patrasová Jana Nagyová (vľavo) a Dagmar Patrasová na oslave narodenín Václava Vorlíčka.

Obe niekdajšie princezné stavili na tmavé farby a keď sa spoločne prešli po červenom koberci, pôsobili ako dobré kamarátky. 59-ročná Nagyová mala na očiach okuliare a blond vlasy zviazané do chvosta. Patrasová (62) je roky verná svojmu typickému účesu a inak tomu nebolo ani počas oslavy.

Mnohí z hercov, ktorí v 13-dielnom seriáli hrali, už, bohužiaľ, nie sú medzi živými. Hlavný mužský predstaviteľ, herec Vladimír Dlouhý, zomrel pred ôsmimi rokmi. Vtedy sa na jeho pohrebe obe herečky ukázali. Dlouhý si v seriáli zahral postavu Petra Majera, ktorý sa do Arabely zamiloval.

Zaujímavosťou je, že úloha, ktorá priniesla Nagyovej ohromnú popularitu, nebola písaná pre ňu. „Pán Vorlíček a pán Macourek písali Arabelu pre Libušu Šafránkovú, ktorá však kvôli osobným alebo pracovným okolnostiam nemohla rolu prijať, a tak urobili konkurz,“ povedala herečka v rozhovore pre Pravdu.

Arabelou sa stala ako 19-ročná. O tom, aký fenomén sa zo seriálu zrodí, spočiatku Nagyová ani len netušila. „Bola som príliš mladá a keď som si prečítala scenár, boli to pre mňa také „hlúposti“ – ten sa na niečo premení, princezná otočí prsteňom, niekto uletí, priletí, zmizne… – brala som to dosť na ľahkú váhu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Nagyová #Dagmar Patrasová #hviezdy po rokoch

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...